WTA lista - Sabalenka preuzela prvo mesto, Gof treća

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 11.09.2023.
10:45
Izvor: Sportske.net

Danilović na 109. poziciji.

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović pala je za jednu poziciju i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 109. mesto sa 648 bodova.

Drugi reket Srbije je Natalija Stevanović koja je napravila čak 23 koraka unazad i trenutno je 198. igračica sveta sa 370 bodova.

Uprkos porazu u finalu US opena, Beloruskinja Arina Sabalenka danas je prvi put u karijeri preuzela prvo mesto na WTA listi, okončavši tako dominaciju Poljakinje Ige Švjontek.

Prošlo je skoro godinu i po dana otkako je Švjontek dominirala ženskim tenisom sa 75 uzastopnih sedmica na vrhu WTA liste. To je treća najduža vladavina u istoriji ženskog tenisa, posle Nemice Štefi Graf (186 nedelja) i švajcarske teniserke Martine Higins (80).

Prvo mesto na WTA listi će malo utešiti 25-godišnju Beloruskinju koja je u finalu US opena izgubila od Amerikanke Koko Gof (2:6, 6:3, 6:2), koja je osvajanjem trofeja stigla do treće pozicije i najboljeg plasmana u svojoj karijeri.

Švjontek je sada druga, a jedina koja je zadržala istu poziciju među najboljih deset posle US opena je četvoroplasirana Kazahstanka Elena Ribakina.

Amerikanka Džesika Pegula je izgubila dve pozicije i sada je peta, kao i Uns Džabir iz Tunisa koja je trenutno sedma.

Između njih je Čehinja Marketa Vondroušova (+3), osma je njena zemljakinja Karolina Muhova (+2), Grkinja Marija Sakari je deveta (-1), dok je Francuskinja Karolin Garsija sada deseta (-3).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke