Zahuktali Siner prvi put ove godine "slomio" Alkaraza i odneo 6.000.000 iz Rijada

Autor: Mladen Heleta
subota 19.10.2024.
23:16
Izvor: Sportske.net

Odličan meč.

EPA-EFE/STR
EPA-EFE/STR

Povezane vesti

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je egzibiciju u Rijadu po nazivom "Slem šest kraljeva" i postao bogatiji za 6.000.000 dolara.

Finale su u Saudijskoj Arabiji igrali Siner i Karlos Alkaraz, dvojica najboljih tenisera sveta u ovom trenutku i momci koji su ove godine osvojili po dva grend slem trofeja.

Siner je nakon velike borbe slavio sa 2:1, a po setovima je bilo 6:7, 6:3, 6:3.

Meč je trajao dva sata i 21 minut.

Bio je ovo četvrti međusobni duel ove dvojice u tekućoj godini i prvi trijumf Sinera, pošto je Alkaraz prethodno bio bolji u polufinalu mastersa u Indijan Velsu, u polufinalu Rolan Garosa i nedavno u finalu ATP turnira iz serije 500 u Pekingu.

Ipak, ova pobeda se Sineru neće računati u ukupnom skoru, jer je u pitanju egzibicija, pa ostaje 7:4 za Španca u međusobnim duelima, ali Rijad je veliki podstrek za Italijana i svojevrsna potvrda njegovog ubedljivog prvog mesta na ATP listi. Naravno, obojica su silno želeli trijumf jer se igralo za zaista ogroman novac.

Janik je u prvom setu poveo 4:1, ali se Karlos vratio, izborio taj-brejk i dobio ga sa 7:5.

Siner je i u drugom setu prvi napravio brejk, Alkaraz mu je uzvratio, ali Italijan nije dozvolio da mu se ponovi scenario iz prvog dela igre. Pojačao je ritam, oduzeo rivalu još jednom servis i sa 6:3 odveo meč u treći set.

U set odluke su obojica ušli znatno opreznije, pa je on bio potpuno drugačiji od prva dva. Prvi i jedini brejk smo videli tek u osmom gemu. Napravio ga je Siner i tako stigao do presudne prednosti koju nije ispustio.

Podsetimo, ranije danas je Novak Đoković pobedio Rafaela Nadala u borbi za treće mesto sa 2:0 u setovima. Bio je to poslednji međusobni okršaj dvojice najvećih igrača sveta svih vremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke