Zašto će Novak ići na Vimbldon?

Autor: Nemanja Janošev
sreda 25.05.2022.
14:25
Izvor: Sportske.net

Logičan razlog.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP), zajedno sa Ženskom teniskom asocijacijom (WTA) rešila je da oduzme bodove Vimbldonu zbog odluke da ne dozvole ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama da učestvuju na ovom grend slemu.

Ipak, iako će turnir, kako stvari stoje, biti revijalnog karaktera u smislu bodova, najveći broj tenisera trebalo bi da dođe u London i takmiči se. U tom slučaju rizikovali bi povredu, ali Vimbldon sa sobom nosi prestiž i što je najbitnije - status grend slema.

Upravo će iz tog razloga Novak Đoković, ali i Rafael Nadal, pretpostavlja Andrej Rubljov, učestvovati na Vimbldonu ove godine.

"Novak i Rafa ne igraju da bi osvajali poene ili novac. Oni sada igraju da osvoje što veći broj grend slemova. Zato, pretpostavljam da će igrati na Vimbldonu", kazao je Rus kojem je zabranjeno učešće.

Đoković je okarekterisao odluku Vimbldona kao nelogičnu, a treba napomenuti da će ATP izbrisati sve bodove igračima osvojene prošle godine, što znači da će Novak izgubiti 2000 poena i pasti na treće mesto.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke