Zašto je i Novakova ''violina'' postala problem? ''Dejli Mejl'': ''Došlo je do zabune''

Autor: Darko Mitrović
subota 13.07.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

I juče su mu zviždali, i to dok je slavip pobedu...

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Nije ništa novo da najbolji teniser svih vremena Novak Đoković mora da se osim sa priotivnicima na terenu bori i sa provokatorima sa tribina, ali stiče se utisak da su te provokacije kulminirale tokom aktuelnog Vimbldona.

Za razliku od nekog ranijeg perioda svoje karijere, Novak se sada ne libi da na provokacije odgovori što na terenu tokom meča, ali ni tokom razgovora sa novinarima, kao što se dogodilo posle pobede nad Holgerom Runeom u osmini finala kada je provokatorima poželeo ''laaaku noć''.

Bila je to Đokovićeva efektna reakcija na konstantne povike sa tribina, koje su pod plaštom podrške Runeu, više ličile na uvredljivo skandiranje Novaku.

Bilo kako bilo, naš teniser je zatim ''preskočio'' četvrtfinale pošto mu je De Minor predao meč zbog povrede, pa se na teren vratio tek juče u polufinalnom okršaju sa Lorencom Muzetijem.

Nole je bio dominantan na terenu, ali čak ni neki spektakularni potezi nisu bili dovoljni da Đoković dobije gromoglasne aplauze sa tribina. Čak ni kada ih je ''pozivao'' da to učine u pojedinim momentima.

Ipak, ono što je bilo zaista šokantno i što se retko viđa na teniskim mečevima, to je reakcija dela navijača koji su na kraju meča uputili glasne zvižduke Novaku dok je slavio pobedu i plasman u svoje 10. vimbldonsko finale!

Nole na ovom turniru slavi pobede oponašajući sviranje violine i tu proslavu posvećuje svojoj kćerki Tari koja uči da svira pomenuti instrument i koja ga tokom čitavog turnira bodri iz lože sa bratom Stefanom i majkom Jelenom.

Izgledalo je u prethodnim mečevima da bar to neće predstavljati nikakav problem i da neće smetati nikome, ali sada britanski ''Dejli Mejl'' piše kako je određen broj prisutnih navijača Novakovo ''sviranje violine'' posle pobede nad Muzetijem doživelo kao njegovu provokaciju?!

''Novaka Đokovića je još jednom izviždala publika na centralnom terenu na Vimbldonu nakon pobede u polufinalu nad Lorencom Muzetijem.

Sedmostruki pobednik je rezervisao svoje mesto u svom 10. finalu Vimbldona u petak uveče dok je 'projurio' pored Italijana, pobedivši u tri seta, nešto više od mesec dana nakon operacije kolena.

On će se sada boriti protiv Karlosa Alkaraza u reprizi prošlogodišnjeg finala, pri čemu Srbin traži osvetu nakon što je pre godinu dana poražen u pet setova.

Nakon osvajanja finalnog poena, Đoković je započeo proslavu koju je i ranije izvodio, a koja podrazumeva imitaciju sviranja violine, na šta je publika počela da zviždi.

Međutim, došlo je do zabune prilikom proslave, a prisutni su naizgled mislili da on ima za cilj sarkastično slavlje prema navijačima, koji su imali ravnodušan odnos sa finalistom tokom celog turnira'', piše ''Dejli Mejl'' i dodaje:

''Ovaj 37-godišnjak zapravo već na nekoliko mečeva izvodi proslavu sa svojom ćerkom Tarom, rođenom 2017. godine, koja je nedavno naučila da svira violinu.

Okrenuo se svojoj loži u kojoj je bila i Đokovićeva supruga Jelena, nakon što se u petak rukovao sa sudijom, i počeo da oponaša sviranje instrumenta dok su se TV kamere fokusirale na Taru koja navija u masi.

Međutim, izgledalo je kao da svira publici, okrećući se ka svim uglovima tribina kako bi se pretvarao da svira instrument. 

Kasnije je sve bilo dobro, pošto su ga navijači bodrili van terena nakon što je dao svoj poslednji intervju uoči finala'', zaključuje ''Dejl Mejl'' u svom tekstu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke