Zašto je Rafa navijao za Novaka u finalu?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 16.07.2019.
11:52
Izvor: Sportske.net

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala, otkrio je za koga je navijao najbolji španski teniser svih vremena.

EPA-EFE/ADRIAN DENNIS
EPA-EFE/ADRIAN DENNIS

Povezane vesti

Jedan od najboljih tenisera današnjice, Rafael Nadal, morao je da se pomiri sa porazom od Rodžera Federera u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona, a u finalu je navijao za Novaka, kasnijeg osvajača titule.

To je otkrio njegov stric, Toni, koji je navijao za Federera.

"Ja sam navijao za Federera, ali je Rafa bio za Novaka. Razlog je logičan, Federer je prvi na listi osvajača Gren slemova sa 20, Rafa ima 18, a Đoković je bio treći sa 15. Zato je Rafa želeo da Novak pobedi kako mu se Rodžer nebi udaljio na prvom mestu", rekao je Toni Nadal.

Inače, ovaj stručnjak se ne slaže da je ovo finale bilo najbolje finale u istoriji Vimbldona, čak ističe da je finale Nadala i Federera iz 2008. godine bilo bolje.

Toni Nadal i prognozira sledećeg pobednika Gren slema.

"Novak je favorit na US openu, ušao je u seriju osvajanjem Australijan opena i Vimbldona, ali mu Nadal diše za vrat pobedama u Rimu i na Rolan Garosu
", rekao je on.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ProudKnight
Tuesday, 16.07.2019
22:35

Nadal mu nije ni blizu. Kakvo disanje za vrat.. Nadal je jedino konkurentan i bolji na šljaci. Ovo ostalo nije čak ni drugi, nego 5-6.

avatar
Paul Kersey
Tuesday, 16.07.2019
12:14

Nadal je uzeo 2 trofeja na zemlji. Kada bi mu oduzeli titule na RG ostao bi sa 6 grand slemova jer ima 12 RG. Fedexu i Noletu kada bi oduzeo titule sa bilo kojeg slema, opet bi imali dvocifren broj grand slemova. Daleko od toga da nije vrhunski teniser, ali je Wimbldon je nezvaničko svetsko prvenstvo u tenisu. Odmah iza je US Open. Nije tenis za blato.