Zavalite se i uživajte, sledi najbolje od Novaka!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 14.07.2023.
09:45
Izvor: Sportske.net

Vreme je za novo polufinale za Novaka.

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

 Godinu dana nakon poraza u četvrtfinalu Vimbldona od Novaka Đokovića, Janik Siner se vraća da mu ponovo napravi probleme, a da li može u veliko finale?

Siner je specijalista za travu, baš mu odgovara podloga i možemo slobodno reći da Novak nikako nije imao sreće u žrebu do sada jer je naletao na igrače koji su specijalisti za ovu podlogu, poput Hurkača ili sada Sinera.

Prošle godine je bilo baš problematično u prva dva seta za Novaka jer je Siner tada pronašao rešenje kako da se nosi protiv srpskog tenisera, ali je Đoković uspeo da se vrati iz 0:2 u setovima i da lagano slavi u preostala tri seta. Možda je bilo i onoga što kaže Endi Rodik: "Prvo vam uzme noge, a onda vam uzme dušu."

Činjenica je da Siner nije mogao da fizički izdrži poslednja tri seta protiv Novaka i izgledao je tada kao da je teniser iz top 200 na svetu, a ne jedan od najboljih mladih igrača današnjice.

Šta je recept za Novaka?

Siner je izgubio samo dva seta u dosadašnjem toku Vimblona, od Safiulina u četvrtfinalu i Halisa u šesnaestini finala, Francuz Halis mu je uzeo set jer je Italijan imao očajan procenat ubačenog prvog servisa tokom čitavog meča.

Njegov najveći problem je taj što mu procenat ubačenog prvog servisa generalno opada kako se meč bliži kraju, ali je zabeležio napredak u nekom prethodnom periodu i počeo je da pobeđuje duge mečeve, recimo, uspeo je Fučoviča da savlada u pet setova u Australiji, ali je kasnije odmah poklekao protiv Cicipasa.

Setimo se i US opena, vodio je protiv Alkaraza 2:1 u setovima, ali nije izdržao do kraja, slab mu je bio servis u petom setu iako je ubacio visok procenat, Alkaraz je sve to lagano vraćao i stigao je do polufinala turnira.

Šta je zaključak?

Novak ima praktično dva puna dana da se pripremi za ovaj duel, jasno je da kada njemu date toliko vremena, ne postoji čovek koji može da ga iznenadi, pripremiće taktiku za Sinera i ovoga puta naša prognoza je da neće biti čak ni pet setova, ali ukoliko dođe do odlučujućeg seta, da Novak tada ne bi trebalo da ima problema imajući u vidu koliko je fizički nadmoćan i koliko je samo mečeva odigrao u karijeri kada se radi o odlučujućem setu.

O Novakovim rekordima ne treba previše trošiti reči, nikada niko nije imao 90.1% uspešnosti pobeda na Vimbldonu u karijeri, igraće 12. po redu polufinale ovog turnira, a znate li kada je poslednji put izgubio meč od pet setova?

Bilo je to 2019. godine, izgubio je od Dominika Tima i to na Rolan Garosu, posle toga je beležio samo pobede… Ne zaboravimo ni podatak da Novak ima skoro tri puta više pobeda na Vimbldonu od sve trojice ostalih polufinalista zajedno.

Što se tiče drugog polufinala, igraju ga Danil Medvedev i Karlos Alkaraz, prednost dajemo Špancu jer je bolji igrač na travi od Rusa koji je čak i imao sreće da stigne do polufinala, ne samo u žrebu.

Novakov meč počinje od 14.30, duel Karlosa Alkaraza i Danila Medvedeva na programu je dva sata kasnije po programu, odnosno ne pre 16.30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke