Zbog Novaka "odjavili" Hrvatsku i igraju za Srbiju - Naša zemlja konačno ima sjajan dubl par!

Autor: Nemanja Janošev
subota 09.04.2022.
08:55
Izvor: Sportske.net

Njih dvojica igraju finale Hjustona danas od 23 sata!

Marko Djokovic/Starsport.rs ©
Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Braća Ivan i Matej Sabanov nedavno su odlučili da promene državljanstvo i iz hrvatskog Dejvis kup tima pređu u srpski.

Naša Dejvis kup reprezentacija godinama unazad nema konkurentan dubl sastav koji bi mogao da donosi trijumfe u mečevima reprezentativnog karaktera. Novak Đoković je govorio o tom problemu rekavši da, ukoliko Srbija ne reši to pitanje, biće to kao da se naš tim svaki put penje na Mont Everest.

Blizanci Ivan i Matej igrali su za selekciju Hrvatske do skora, a potom su rešili da zaigraju za srpsku reprezentaciju. Često treniraju u Novakovom centru i ne mogu dovoljno da mu se zahvale na savetima.

"Svi znaju koliko se Novak povezao sa mentalnom snagom. U tom smislu nam je pomogao, radimo neke stvari van terena što nam je mnogo pomoglo u napretku - meditacija, ishrana i generalno zdrav život", rekao je Matej Sabanov za "Sport klub".

Potom je dodatno objasnio zbog čega su rešili da promene zemlju pod čijom zastavom nastupaju.

"Novak nam je dao sve. Dao nam je sve potrebne uslove. Njegova podrška je nešto što se ne može opisati. On nam je uzor i osoba koju veoma cenimo tokom naše karijere. Svaki delić njegovog saveta je veoma važan za naš napredak i počastvovani smo što možemo da učimo od njega", istakao je Sabanov.

Večeras od 23 sata igraće finale turnira u Hjustonu protiv Ebdena i Pursela.

Počinje masters u Monte Karlu. Odlična ponuda čeka vas na AdmiralBet za ovaj turnir na kojem će Novak pokušati da popravi svoj bodovni saldo i ponovo stekne veću prednost u odnosu na Danila Medvedeva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke