Ženska konkurencija nikada jača na AO, najbolje se susreću već u četvrtom kolu

Autor: Sportske Net
četvrtak 13.01.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Težak žreb za glavne favorite

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Kao i u muškoj konkurenciji, Australijan open vrveće od imena i iz ženskog tenisa. Naomi Osaka brani titulu u Melburnu, pošto je u finalu prošle godine bila bolja od Dženifer Brejdi sa ubedljivih 2:0. Pored Osake, koju čeka veliki zadatak, tu je i prva teniserka sveta Ešli Barti, koja je uz nju glavna favoritkinja za titulu.

Takođe, imaćemo priliku da gledamo olimpijsku šampionku Belindu Benčić, zatim teniserku koja je u usponu i igrala je sjajno ove sezone Mariju Sakari, koja je ujedno i peti nosilac turnira. Četvrta na svetu i dama koja dominira kako u singlu tako i u dublu je Barbora Krejčikova. Pored njih, tu su i Iga Švojntek, Anet Kontavejt, ali i osvajačica završnog turnira Gabrinje Muguruza.

Kada je reć o žrebu, najbolje teniserke nisu baš slavno prošle.

Žreb za Australijan open je bio prilično težak i nemilosrdan prema Ešli Barti i braniocu titule Naomi Osaki. Ukoliko prođu prve tri prepreke, nji dve će snage će odmeriti već u osmini finala. Barti takmičenje otvara duelom protiv kvalifikantkinje, dok će Osaka na megdan Kolumbijki Osorio.

U prvoj osmini žreba nalazi se i olimpijska prvakinja Benčić, koja će u prvom kolu tura igrati protiv Kristine Mladenović.

U drugoj, odnosno gornjoj polovini kostura, nalaze se Marija Sakari, koja će odmeriti snage sa Nemicom Marijom, četvrti favorit Barbora Krejčikova, kojoj će se suprotstaviti Andrea Petković, kao i osmi nosilac Paola Badosa. Špankinja će igrati protiv Australijanke Ajle Tomljanović.

Svakako nas najinteresantniji duel u prvom kolu čeka kada na teren u izađu mlada Ema Radukanu aktuelna šampiona US Opena, koja je prethodne godine zasenila svet, i Sloun Stivens, nekadašnja US Open osvajačica. Pobednica ovog duela u drugom kolu igraće protiv boljeg iz meča Danka Kovinić (Crna Gora) – kvalifikantkinja.

Donji deo žreba predvodi drugi nosilac Beloruskinja Sabalenka, koja igra protiv Australijanke Sanders u prvoj rundi. U ovoj polovini kostura su i Estonka Anet Kontavejt, Špankinja Garbinje Mugurusa i Poljakinja Iga Švjontek.

Kada je reč o sprskim predstavnicama na Australija openu, ove godine ih neće biti.

Prvi grend slem u sezoni počinja 17. januara, a trajaće sve do 30. Nema sumnje da nas, kako u muškoj, tako i u ženskoj konkurenciji, očekuje dobra zabava i mnogo iznenađenja. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke