Zvanično - Monfis se povukao, evo šta to znači za Novaka!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.11.2016.
21:13
Izvor: Sportske.net

Francuski teniser Gael Monfis povukao se večeras sa završnog Mastersa u Londonu što bitno menja planove našeg Novaka Đokovića.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Nakon dva odigrana meča posle kojih se žalio na problem sa povredom rebara Francuz Gael Monfis odlučio je da se povuče sa završnog Mastersa u Londonu.

Francuski teniser izgubio je prva dva meča na završnom Mastersu a povlačenje je nagovestio nakom duela sa Dominikom Timom u okviru drugog kola grupe "Ivan Lendl".

Ovakva odluka Gaela Monfisa i te kako utiče na planove Novaka Đokovića sa kojim je Francuz trebalo da se sastane u trećem kolu grupne faze takmičenja.

Srpski teniser već je obezbedio plasman u polufinale ali će zbog povlačenja Gaela Monfisa morati da odmeri snage sa svežim Davidom Gofanom koji "uskače" kao prva zamena.

Reč je o Belgijancu koji je do sada odigrao četiri meča sa Novakom Đokovićem i sva četiri izgubio, premda je u dva navrata uspeo da uzme po jedan set drugom teniseru sveta.

Za Novaka Đokovića duel sa Davidom Gofanom ima veliki značaj jer Srbin juri ATP bodove koji su mu neophodni za povratak na svetski broj jedan. Đoković je do sada sakupio 400 bodova usled pobeda nad Dominikom Timom i Milošem Raonićem, a ukoliko savlada i Davida Gofana u polufinale će ući sa 600 osvojenih bodova.

Meč trećeg kola grupe "Ivan Lendl" između Novaka Đokovića i Davida Gofana zakazan je za četvrtak u popodnevnom terminu u 15 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mara Lolić
Thursday, 17.11.2016
09:55

Džaba vam novci, moji sinovci, džaba vam i od dobre volje, pogledi cvrsti lepljivi prsti, jer Nole igra malo bolje... Stavite Fedex-a i Nadala protiv opet će pobijediti... Inat je naše najjače oružje i to nam ne može niko oduzeti, najbolji je bio kad mu je bilo najteže...

avatar
zdenkomen
Thursday, 17.11.2016
09:21

Kako prošle godine nije neko uskočio umesto Federera da odigra finale? Pa zato što je to van svake pameti, kao i ovaj potez. Dodeli se službenim rezultatom pobeda Novaku i sve ispravno a ti idi pa se leči ako si povređen. Ostaje mesta svakakvim sumnjama a Englezi kao nacija toliko pokvareni, da im sav konzervans ovog sveta ne bi pomogao.

avatar
Burazer
Thursday, 17.11.2016
01:39

Na koliko jadne nacine su se svi uortacili protiv Novaka. Prvo je pre 10 dana Raonic predao mec Mariju da bi ovaj bio prvi, navodno mu je pukao butni misic, a onda posle nedelju dana igra 2 meca punim intezitetom. Sada ovaj Monfis se povlaci da bi neko drugi dosao da igra protiv Novaka. E pa Novace znas sta ti je ciniti. Jebi im mater svima i nemoj nikad da se rukujes sa njima vise.

avatar
Dača
Thursday, 17.11.2016
00:45

Čekaj, ovaj odigrao 2 meča i odustao a ovaj uskače kao zamena?! Kakav idiotluk.

avatar
Radovan Filipovic
Thursday, 17.11.2016
09:41

Uvek se igralo tako, jeste idiotluk, ali šta da se radi.

avatar
LavJasin
Thursday, 17.11.2016
00:18

Skandal za skandalom..

avatar
Millanista 00
Wednesday, 16.11.2016
22:55

SRAMOTA ZA ATP. Da se povrijdeio za ili posle prvog kola u redu je zamjena, ali posle drugog kola kad zna da je izgubio sve sanse za dalje, to je glupo. I sad Nole mora da igra protiv one dosadne muve koja je odmorna. Treba Nole da se zali da posalju doktora kod onog Francuskog majmuna, pa ako nije povrijedjen da ga suspenduju na cijelu godinu, i zestoku novcanu kaznu. Svi se urotili protiv Noleta.

avatar
juventino
Thursday, 17.11.2016
09:22

Jadan mali nole..

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 16.11.2016
22:34

Monfis je Francuz a Gofan Belgijanac :)

avatar
Paul Dokic
Wednesday, 16.11.2016
22:34

Gofan je Belgijanac a ne Francuz