ZVANIČNO: Vimbldon bez značaja!

Autor: Nemanja Janošev
petak 20.05.2022.
20:10
Izvor: Sportske.net

Velika odluka!

EPA-EFE/STEVE PASTON
EPA-EFE/STEVE PASTON

Povezane vesti

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) oduzela je Vimbldonu poene zbog odluke organizatora tog turnira da ne dozvole ruskim i beloruskim teniserima, ali i teniserkama da ne učestvuju na događaju.

Jedan od najprestižnijih turnira u svetu tenisa mogao bi da doživi potpuni krah ove godine. Pitanje je koliko su teniseri spremni da se žrtvuju samo da bi učestvovali na Vimbldonu, riskirali eventaulnu povredu, a zauzvrat ne bi dobili ništa čak i ako bi ga osvojili.

"Mogućnost igrača bilo koje nacionalnosti da učestvuju na turnirima na osnovu svojih zasluga i bez diskriminacije je fundamentalna za naš Tur", stoji u saopštenju ATP.

Tako je za sada upitno hoće li se Vimbldon uopšte održati, a ukoliko se to desi imaće revijalni karakter. No, ostaje prostor da "Ol Ingland klub" promeni svoju odluku i dopusti Rusima i Belorusima da se bore na britanskoj travi.

Naknadno je objavljeno i da će bodovi sa prošlogodišnjeg Vimbldona biti izbrisani, a kako znamo, šampion je bio Novak Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Friday, 20.05.2022
21:20

Najbolje zabranite jos neki kako Joker ne bi mogao da ga osvoji, i izbrisite poene sa jos nekih i pocnite da oduzimate titule. A lijepom svajcarcu i spanskom biku okacite jos po koji GS