Zverev bi glasnije branio Novaka, ali mu nedostaju informacije?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.01.2022.
21:58
Izvor: Sportske.net

On je jedan od igrača koji bi mogao da Novaka svrgne sa prvog mesta ATP liste.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Dugo je trajala neizvesnost oko učešća Novaka Đokovića na Australijan openu, bilo je jasno da neće naići na topao doček u Melburnu, iako je tamo devet puta osvajao titulu, ali teško da je iko mogao da pomisli u kakvu će se dramu sve to pretvoriti kada je Novak konačno odlučio da otputuje u Australiju pošto mu je prethodno rečeno da je dobio ''medicinsko izuzeće'' u vezi vakcinacije protiv koronavirusa.

Ispostavilo se da to medicinsko izuzeće ne priznaju vlasti u Australiji, pa je najbolji teniser sveta umesto na pripremama za odbranu titule i rekordni 21. Gren Slem trofej, već dva dana u svojevrsnom zatočeništvu, sa minimalnim šansama da ipak zaigra u Melburnu, ukoliko njegova žalba bude usvojena.

Za to vreme mnogi komentarišu čitavu situaciju, a jednu od zanimljivijih izjava dao je najbolji nemački teniser Aleksander Zverev koji bi u slučaju da osvoji Australijan open mogao da svrgne Novaka sa prvog mesta na ATP listi.

''Novak je nekako dobio vizu, pa sigurno postoji razlog zbog kojeg nije mogao da se vakciniše. A, postoje i petorica drugih igrača koji su dobili posebnu dozvolu, ali ne znamo njihova imena.

Bilo bi dobro za tenis da je on tamo, ali pravila su pravila. Nikad neću reći lošu reč o Novaku u životu, ali ne znam dovoljno detalja da bih mogao da ga zaštitim'', objašnjava Zverev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke