Zverev bolji od Tima, Nemac prvi finalista Madrida

Autor: Aleksandar Golubović
subota 08.05.2021.
17:50
Izvor: Sportske.net

Timu ne leži Nemac u prestonici Španije.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Nemački teniser Aleksandar Zverev prvi je finalista Mastersa u Madridu pošto je u polufinalu slavio protiv Dominika Tima rezultatom 6:3, 6:4.
 
Šesti teniser sveta, koji se nije proslavio ove sezone na šljaci, nadigrao je dve pozicije boljeg tenisera, baš kao i pre tri godine kada se sa njim sastao u finalu istog turnira.

Zverev je u četvrtom gemu stigao do brejka povevši sa 3:1, a već u narednom je spasao čak četiri brejk-lopte koje je imao Tim, što mu je otvorilo vrata osvajanja prvog seta.

Nemački teniser je u nastavku stigao do dva brza brejka povevši sa 4:1, ali je Tim znake života pokazao u šestom gemu kada je smanjio na 4:2.

Malo je nedostajalo da Zverev stigne i do trećeg brejka u ovom setu, ali je Tim spasao čak tri brejk-lopte rivala, međutim prednost od gema viška bila je više nego dovoljna da Nemac ne brine za plasman u finale.

A u finalu turnira koji je poslednji put osvojio pre tri godine, Zverev će igrati protiv boljeg iz duela Matea Beretinija i talentovanog Norvežanina Kaspera Ruda, koji počinje večeras od 21 sat.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke