Zverev kroz iglene uši do trećeg kola Rolan Garosa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.05.2022.
18:19
Izvor: Sportske.net

Poput Cicipasa sinoć, i Nemac uspeo da se izvuče.

EPA-EFE/MARTIN DIVISEK
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Povezane vesti

Treći teniser sveta Aleksander Zverev plasirao se danas u treće kolo Rolan Garosa, ali je do tog plasmana došao znatno teže nego što se očekivalo.

Posle više od tri i po sata borbe i pet odigranih setova, Zverev je uspeo da napravi veliki preokret, pritom spase i meč loptu i na kraju savlada Argentinca Sebastijana Baeza rezultatom 3:2, po setovima 2:6, 4:6, 6:1, 6:2, 7:5.

U prva dva seta Zverev je bio neprepoznatljiv. U prvom setu je odmah dozvolio rivalu brejk prednosti, kasnije je Baez napravio još jedan brejk, poveo sa 5:1 i tu je priča u ovom delu igre bila završena. Slično i u drugom setu, Baez je poveo sa 4:0, posle čega je Zverev uspeo da se približi na 5:4, ali ne i da spreči Argentinca da povede sa 2:0 u setovima.

Finiš drugog seta bio je nagoveštaj bolje igre Zvereva, što je Nemac demonstrirao u trećem i četvrtom setu koje je lako dobio za izjednačenje na 2:2.

Činilo se da je otpor Baeza potpuno slomljen, ali on je u četvrtom setu ponovo zaigrao odlično, bio potpuno ravnopravan i stigao je i do meč lopte pri vođstvu od 5:4. Međutim, nije uspeo da je iskoristi, što je Zverevu unelo dodatno samopouzdanje, pa nemački teniser dobija naredna dva gema za konačan trijumf.

U trećem kolu Zverev će se sastati sa boljim iz duela Nakašima - Grikspor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke