Zverev ljut na ATP, Federer iznervirao Nemca

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 15.03.2021.
13:05
Izvor: Sportske.net

Nemac oštar.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Pogled na najnoviju ATP listu nije prijao očima nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva, kojem nije jasno kako Rodžer Federer, koji 13 meseci nije igrao, zauzima bolju poziciju od njega.

Zverev je zanemario da je zbog "korona godine", koju je Federer gotovo celu propustio, ATP uveo novi sistem bodova, pa se odsustvo Švajcarca nije ni drastično odrazilo na njegovu poziciju na rang-listi.

Ipak, ako se uzme u obzir učinak na terenu, Zverev ne može da ne oseti ljutnju.

"Rang lista mi ne znači ništa, pogotovo sa sistemom bodovanja koji sada imamo. Mislim da bi trebalo da budem bar četvrti ili peti na svetu u ovom trenutku da je sistem ostao normalan, ovo sada je apsurdno, nema nikakvog smisla", zavapio je Zverev.

Sedmi teniser sveta zaostaje za šestoplasiranim Federerom 745 bodova.

"Ja sam najveći Rodžerov navijač, ali nije igrao odigrao nijedan meč godinu dana, a ispred mene je na listi. Ja sam igrao finale grend slema, finale mastersa, osvojio sam jedan ili dva turnira. Ovo sada je haos i ne bi trebalo da obraćamo previše pažnje na to", nastavio je Zverev.

Podsetimo, ovog ponedeljka Novak Đoković je počeo 312. nedelju na čelnoj poziciji ATP liste, dok se prvi put u karijeri na drugo mesto probio talentovani ruski teniser Danil Medvedev, koji je u nedelju trijumfovao u Marseju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke