Zverev oslobođen optužbi za zlostavljanje

Autor: Mladen Heleta
utorak 31.01.2023.
20:25
Izvor: Sportske.net

Nemački teniser je žestoko negirao da je bio nasilan prema bivšoj devojci.

 EPA-EFE/DAVID GUZMAN GONZALEZ
EPA-EFE/DAVID GUZMAN GONZALEZ

Povezane vesti

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) saopštila je danas da neće preduzeti sankcije protiv nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva, koga je bivša devojka optužila za nasilje, smatrajući da nema dovoljno dokaza.

ATP je u oktobru 2021. godine pokrenuo istragu o navodima o fizičkom i psihičkom nasilju koje je saopštila ruskinja Olga Šaripova, bivša devojka Zvereva.

Igrač je žestoko negirao da je bio nasilan prema Šaripovoj, koja nije zvanično podnela žalbu protiv Nemca, a ATP je naglasio da je Zverev sve vreme sarađivao sa istragom.

Šaripova, Zverev i još 24 osobe saslušane su tokom istrage koja je trajala 15 meseci.

Tokom istrage pregledane su tekstualne SMS poruke, audio-fajlovi i fotografije, a sve to dao je na uvid Zverev potpuno dobrovoljno.

"Na osnovu odsustva pouzdanih dokaza ili svedočenja, kao i kontradiktornih izjava Šaripove, Zvereva i drugih intervjuisanih, istražitelji nisu mogli da utvrde da su optužbe za nasilje osnovane", stoji u saopštenju ATP-a.

"Iz ovih razloga, ATP neće pokrenuti disciplinski postupak protiv Zvereva. Ozbiljnost i složenost optužbi zahtevali su pedantan istražni proces i značajna sredstva. Takođe je zahtevalo da se obratimo specijalizovanim istražiteljima, prvi put u istoriji ATP-a", izjavio je direktor asocijacije Masimo Kalveli.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke