Zverev posle Nadala: "Za mene sada počinje drugačiji turnir"

Autor: Sportske Net
utorak 28.05.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Sada je sve lakše?

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Aleksandar Zverev u prvom kolu Rolan Garosa izbacio je Rafaela Nadala sa 3:0 u setovima. Nemac je posle pobede nad čovekom koji je 14 puta osvojio RG, istakao da mu je sada mnogo lakše. 

"Za mene sada počinje drugačiji turnir. Bio sam spreman za ovaj meč, baš kao i svi drugi u tenisu, još otkako je izašao žreb. Raspoloženje je bilo kao da je finale, a prvo je kolo i to je bilo čudno", rekao je Zverev.

Osvrnuo se i na publiku, koja je naravno bila na strani Nadala. 

"Zaslužio je to. On je ovaj turnir osvojio 14 puta. Naravno da je naš meč bio specijalan za svakoga, pogotovo jer niko ne zna da li će se Rafa vratiti. Svestan sam svega što se dešavalo, ali i svestan da me čeka još mnogo dobrih igrača i zato moram da se koncentrišem".

Veliki napredak je primetan u Nadalovoj igri. 

"Neverovatno je koliko se popravio u poslednjih nekoliko meseci, koliko je njegov aktuelni nivo bolji u odnosu na ranije turnire. Osećao sam da je ovo bio veoma dobar meč. Mislim da će, ako ostane zdrav, igrati sve bolje i ako ponovo bude među nosiocima biće mu mnogo lakše. Verujem da će igrati na Olimpijadi, a za naredni Garos nisam siguran".

Za Zvereva je ovo jedna od najvećih pobeda.

"Naravno da je najlepše pobediti u finalu, ali ovo je zaista specijalan trijumf.  Bilo je trenutaka kada nisam znao šta da radim. Ako osvojim titulu, možda će ovo biti jedan od najvažnijih mečeva u mojoj karijeri. Ovako, to je pobeda protiv Novaka na Olimpijadi, kao i trijumfi protiv Federera i Đokovića jedan za drugim na završnom Mastersu. Sigurno je da je ovo jedan od mojih najspecijalnijih mečeva kada je u pitanju atmosfera i situacija. Ali mnogo toga će zavisiti od činjenice kako dalje budem igrao", istakao je Zverev. 

Sledeći rival je pobednik duela Davida Gofana i Đovanija Pečija Perikara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke