Zverev se digao iz pepela, sledi spektakl sa Nadalom

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 13.05.2021.
20:09
Izvor: Sportske.net

Nemac ispao samo četiri dana posle uspeha u Madridu.

EPA-EFE/CHEMA MOYA
EPA-EFE/CHEMA MOYA

Povezane vesti

Nemački teniser Aleksandar Zverev, koji je minulog vikenda slavio na Mastersu u Madridu, plasirao se u četvrtfinale Rima pošto je u drugom kolu teškom mukom slavio protiv Keija Nišikorija nakon preokreta - 4:6, 6:3, 6:4.

Zverev je posle naporne nedelje stigao u prestonicu Italije na poslednji turnir uoči starta Rolan Garosa, a naporna sedmica u Španiji ostavila je traga na nemačkog tenisera.

U maratonskom prvom setu, čijih samo pet gemova je igrano 40 minuta, Nišikori je iskoristio brejk više i posle više od sat i po vremena igre poveo sa 1:0.

Već na startu meča je propustio dve brejk šanse da stigne do rane prednosti, a to mu se obilo o glavu već na njegov servis, kada je Zverev uzeo brejk.

Japanac je ubrzo uzvratio i meč je otišao u egal, da bi u sedmom gemu uzeo i drugi brejk u ovom setu i zasluženo poveo.

U nastavku je stigao do ranog brejka, što mu je otvorilo put pobede, ali se Zverev konsolidovao i uspeo da poravna rezultat u setovima.

Odlučujući set bolje je počeo Nišikori, koji je nakon tri odbranjene brejk-lopte Zvereva uzvratio i poveo sa ubedljivih 3:0.

U petom gemu ponovo je odbranio tri-brejk lopte koje je imao Zverev i poveo sa velikih 4:1.

A onda je usledio feniksovski povratak Zvereva, koji je nakon spomenutog zaostatka stigao do dva brejka i konačnog preokreta.

U četvrtfinalu Rima igraće protiv Rafaela Nadala koji je nešto ranije teškom mukom slavio protiv Denisa Šapovalova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke