Zverev se pita, pa šta treba Novak još da uradi?

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 11.09.2021.
10:44
Izvor: Sportske.net

Novak briljira i na "Flešing medouzu"...

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Zverev je dobio Novaka na Olimpijskim igrama i to mu je sasvim dovoljno, imaće šta da priča svojim unucima jer je tada savladao najboljeg na svetu svih vremena. 

Danas je Novak bio onaj pravi, slavio je 3:2, a Zverev je bio razočaran načinom svoje igre u poslednjem, odlučujućem setu. 

"Pomalo sam razočaran načinom na koji sam počeo peti set, da budem iskren. Osim toga, bio je ovo dobar meč. Obojica smo pružili svoj maksimum. Kod drugog brejka u petom setu toliko nisam imao sreće da je bilo smešno. Ali i to se dešava. On je prvi na svetu s razlogom, pokazao je to večeras", rekao je Aleksander Zverev. 

Kaže i da je meč mogao da ode na bilo koju stranu. 

"Odigrao sam dva slaba gema u petom setu, vrlo brzo je bilo 5:0. Ali, mi smo najbolji teniseri sveta. On i ja, verovatno dvojica od trojice najboljih u ovom trenutku. Ovakvi mečevi se očekuju. Krivo mi je što sam izgubio, ali u važnim momentima on je bolje servirao, igrao je bolje. Ali na kraju sam ga namučio, proveli smo tri i po sata na terenu. Meč je mogao da ode na bilo koju stranu. Otišao je na njegovu. Veoma često tako bude", ističe Zverev. 

Zverev smatra i da je Novakova dominacija odlična za tenis jer tera druge tenisere da razmišljaju da je itekako moguće preteći Rafu i Rodžera i da ima neko bolji i od njih. 

"To je odlično za sport. Niko nije verovao da će neko ponoviti to što je Rod Lejver uradio. Novak ima šansu u nedelju, verujem da će uspeti. On obara sve rekorde koje postoje. Ako pogledate statistiku, ako pogledate igru, on je najveći svih vremena. Niko ne može da se poredi s njim – najviše sedmica je bio prvi na svetu, ima najviše mastersa, verovatno će imati i najviše slemova. I ima šansu da sva četiri najveća turnira osvoji u jednoj godini. Šta još može da se meri sa time?", pita se Zverev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke