Bez Salaha, Azara, De Brujnea, Manea... Njih desetorica su najbitniji igrači Premijer lige!

Autor: Aleksa Blaćanin
petak 28.09.2018.
22:12
Izvor: Sportske.net

Možda će vas neka imena na ovoj listi iznenaditi.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

"Fourfourtwo" je napravio listu 10 najbitnijih igrača Premijer lige. To ne znači da je to 10 najboljih igrača lige, već 10 najvažnijih igrača za njihove klubove.

10. Marko Arnautović (Vest Hem)

Naučnici bi godinama mogli da proučavaju Vest Hem i ne bi mogli da reše misteriju. Da li su oni dobri? Da li su užasni? Da li su negde između, ko zna... Ali ono što je sigurno je da se mnogo više muče na terenu kada nema Arnautovića.

9. Virdžil Van Dajk (Liverpul)

Prošle godine je Van Dajk opisao sebe i Liverpul kao "savršen spoj", i tako i jeste. On je bio ključ za rešavanje njihovog najvećeg problema - odbrane. Apsolutno svi vide razliku kada je Holađanin na terenu i kada njega nema. Pre njegovog debija za "Redse", oni su primili 28 golova na 23 utakmice, a nakon njegovog dolaska u januaru, primili su samo 10 golova na 15 odigranih utakmica. Neki će možda reći da je to slučajnost, ali svako ko je gledao Liverpul zna da nije slučajnost i zna koliko je ovaj skupo plaćeni defanzivac doprineo poboljšanju u odbrani i čak učinio svoje saigrače boljim.

Van Dajk

8. Abdulae Dokure (Votford)

Dokure je mašina za prekidanje protivničkih akcija. Ovaj vezista je uspeo da osvoji loptu više od bilo kog drugog igrača u celoj ligi prošle sezone. "Patrolirao" je na centru terena kao da je neko obezbeđenje ili "policija" i uzimao loptu skoro svaki put kada bi protivnici pokušali da organizuju neki dobar napad. Definitivno se može reći da je Dokure jedan od najpodcenjenijih igrača u ligi i čudo je kako ga neki bolji tim nije doveo prošlog leta, mada kako Votford igra na početku sezone, mogli bi da završe prilično visiko.

7. Pjer Emerik Obamejang (Arsenal)

Ovo je vreme brojnih promena u Arsenalu. Novi trener, prvi put u ovoj generaciji, novi stil igre i kompletno novi pristup na terenu. Za sve to je potrebno dosta vremena - a navijači su nestrpljivi. Obamejang je ključni igrač u celom ovom projektu, njegova brzina, spretnost, snaga da postigne gol u svakom trenutku je ono što je potrebno ovom klubu. Nisu žalili novac kada su ga dovodili u januaru iz Borusije, ali on je pokazao odmah da će biti njihova "udarna igla".

Pjer Emerik Obamejang Dani Velbek

6. Džejmi Vardi (Lester)

Praktično svi heroji iz šampionske generacije su napustili Lester. Kante je otišao pre nego što su popili celu bocu šampanjca, Drinkvoter je poslednji put viđen na treningu Čelsija kako šutira loptu u zid, Morganovo vreme je prošlo, a Rijad Marez je insistirao da napusti klub i da se pridruži aktuelnom šampionu ovog leta. Jedino su ostali Kasper Šmajhil, Mark Olbrajton i Džejmi Vardi, i onda je apsolutno jasno zašto Vardi mora da se nađe na ovoj listi kao njihov najkorisniji igrač. Naravno, i brojevi govore da to mora da bude Vardi : ako se uzme u obzir početak šampionske sezone, ovaj napadač je postigao 59 ligaških golova za "Lisice", a oni su postigli ukupno 183 gola, što znači da je Vardi postigao trećinu. Kada on ode, to će biti kraj jedne ere u lesteru.

Lester Vardi Magvajer

5. Hari Kejn (Totenhem)

Priča koja je napisana za Vardija, može se skoro isto napisati i za Kejna i to bi bio dovoljan razlog zašto bi on bio najvažniji igrač svog tima, ali golovi nisu najbitniji, a Kejn ih postiže mnogo. Mnogo važnije od golova je koliki doprinos samoj igri daje ovaj engleski napadač. Kada je Kejn u lošoj formi, i "Pevci" se muče, ali Poketino mora da odmori svog najboljeg igrača, to je potpuno jasno.

Hari Kejn

4. Ruben Neves (Vulverhempton)

Fantastična vest je ta što Neves više ne igra u Čempionšipu, jer je u nekim trenucima izgledao toliko iznad ostalih da je mnogima bilo žao što ne igra u najjačem takmičenju. Sada je u Premijer ligi sa Vulvsima i pokazuje kakav je igrač i koliko je bitan za ovaj tim koji se definitivno neće boriti za opstanak već za gornji deo tabele. On doprinosi mnogo u samoj igri "Vukova", on donosi pas, kreativnost, maštu, ukradene lopte, fantastične šuteve iz velikih daljina.  On je fantastičan vezni igrač i teško će ga Vulvsi zadržati naredne sezone.

Neves

3. Žoržinjo (Čelsi)

Pre nego što se iznervirate: jasno je da je Eden Azar najbolji igrač Čelsija, možda i najbolji igrač u celoj ligi, ali ako pogledate kojom brzinom se Italijan prilagodio Čelsiju i postao toliko bitan šraf u njihovoj igri, onda morati da ga stavite na ovu listu. Jasno je, on je igra pod palicom Mauricija Sarija i u Napoliju, ali nije lako promeniti ligu, doći i novi klub i napraviti da vaš tim igra baš onako kako vaš trener zahteva, a vi ste ključni igrač u celom tom sistemu. On ne postiže golove, on se ne ističe, ali u svakom napadu lopta mora da bude kod njega, i odatle sve kreće! U pitanju je mnogo dodavanja, u proseku 115 dodavanja po utakmici, što je ubedljivo najviše u ligi i jasno je zašto ga je Gvardiola toliko želeo, jednostavno on je igrač stvoren za njegov stil igre. On trenutno pokreće Čelsi i on je trenutno zaslužan za ovakav start sezone koji ni najveći optimisti nisu očekivali nakon toliko promena.

Zorzinjo Zorginjo Jorginho

2. David De Hea (Junajted)

Nakon Fergusonove ere u Junajtedu, malo igrača je napredovalo nakon što su stigli na "Old Traford". De Hea je verovatno poslednji koji je uspeo to da uradi, a on je i pre Junajteda bio brilijantan. Ako mislite da je Junajted bio u lošoj poziciji proteklih godina, samo zamislite gde bi bili da nisu imali De Heu na golu. Možda je u pitanju najbolji golman na svetu, možda nije, ali je definitivno najbolji igrač crvenog dela Mančestera i definitivno im je doneo ogroman broj bodova svojim fantastičnim odbranama.

David De Hea

1. Vilfred Zaha (Kristal Palas)

Roj Hodžson je pokušao da objasni koliko je Zaha bitan za klub i mahao je statistikom koja pokazuje da su "orlovi" izgubili svaku od poslednjih 10 utakmica kada Zaha nije bio na terenu. Ne postoji klub kome više fali jedan igrač koliko Kristal Palasu nedostaje Zaha kada nije na terenu. Ovaj klub nije pobedio od 24. septembra 2016. godina bez Zahe u timu! Oni su imali šansu da ga prodaju ovog leta, i to za ogroman novac, ali gde bi tu bila poenta kada je on nezamenljiv u ovom timu!

Zaha

Jasno je zašto nema igrača poput Salaha, De Brujnea, Azara i ostalih, jasno i zašto nema igrača Mančester sitija, Gvardiola je napravio fantastičnu mašinu koja funkcioniše gotovo savršeno i nema tu mnogo pojedinaca koji se izdvajaju, igraju pre svega timski.





Ne propustite

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Saturday, 29.09.2018
09:54

Inace, kaze se najpotcenjeniji.

avatar
Devil born 1878
Saturday, 29.09.2018
15:23

Inace, kaze se najpodcenjeniji.

avatar
Los Vikingos
Saturday, 29.09.2018
00:23

Meni je Eriksen najbitniji sraf u Totenhemu, kada on ne igra dobro kao sto ne igra ove sezone, Totenhem je neprepoznatljiv.

avatar
Red blood
Friday, 28.09.2018
23:11

Ok..uglavnom nemam neke vece primedbe osim Azara umesto Zorzinja.Postujem sve receno u vezi Zorzinja,ali kad Azar nije na terenu,ne pomazu ni 2 Zorzinja.Azar na prvom mestu,pa 2 mesta prazno,pa onda Zaha,De Gea..pa kasnije u top 10 moze da se nadje i Zorzinjo.
A pogotovo gledajuci samo ovih 6 kola nove sezone.

avatar
Колатерална Штета
Friday, 28.09.2018
23:08

A gde je Fulam i Mitrović? On vuče fulam, bodove koje su osvojili, osvojili su zbog njega...

avatar
BratCescFabregas#4
Friday, 28.09.2018
23:07

Kante je bitniji od Jorginha. Hazard najbitniji. Kad on igra, Chelsea igra.

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 29.09.2018
00:47

Protiv manjih timova Kante i nije toliko bitan jer imamo veliki posed, pa za njega nema mnogo posla. Kad budemo igrali protiv Sitija i Liverpula, tu ce Kante da dodje do izrazaja je ce biti klanja na sredini terena. Sto se tice Azara, meni je on takodje bitniji od Jorginha. Lik jednostavno predstavlja 80% napada Celsija.

avatar
1905
Saturday, 29.09.2018
11:19

U ovoj formaciji nije Kante bitniji. Čak je, nažalost, sasvim izgubio na važnosti sa ovom postavkom. Mene lično srce boli zbog toga...

avatar
deki trbic
Friday, 28.09.2018
22:59

ne slazem se samo za Zorzinja, ostalo jeste sve tacno!!!

avatar
Friday, 28.09.2018
22:18

Sa umetnicke tacke najbitniji igrac PL je Aleksis Sancez covek zna da svira klavir.LOL

avatar
Amadeus
Saturday, 29.09.2018
06:01

Fudbalski napravaio gresku finansijski nije

avatar
Agent Provocateur
Friday, 28.09.2018
22:17

De Brujne nije City - City ima rotaciju i dubinu. Salah nije Liverpul, sada sa resenom odbranom napred mogu da pokriju i drugi mada za titulu morace Hadi da proradi. Ali Azar = Celsi. Svako ko spori to ne vidi o kakvom se igracu radi i u kakvom timu igra. Ako ste vec birali drugog igraca iz Celsija koji je bitan pa pobogu dajte Kantea, Zorzinjo je isti tip kao i Alkantara u Bajernu, dodavac lopte bitnim igracima. U Napoliju je to malo drugacije ali ne u Celsiju. Ovo ostalo manje vise tacno.

avatar
RealisticChelseaFan
Saturday, 29.09.2018
01:03

Pazi, protiv malih timova Kante nije toliko bitan jer Celsi ima ogroman posed lopte pa za Kantea nema posla, tj. nema koje lopte da oduzima. Protiv Hadersfilda ili recimo Brajtona, ja bi pre ubacio Fabregasa ili RLCa umesto Kante, jer ovaj nije toliko koristan. Ocekujem da Kante zasija protiv Livera i Sitija jer ce biti vatrometa na sredini terena.

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 29.09.2018
11:57

Ne slazem se zato sto i ti mali timovi imaju svoje sanse a Kante je instrumentalan u tome da brzo oduzima loptu i sprecava potencijalne kontre dok Fabregasa i drvo moze da pretrci ovih dana. Dobar igrac je uvek dobar igrac a Kante je sila.

avatar
Dimebag Darrell
Saturday, 29.09.2018
08:24

Slazem se za Hazarda ali Zorzinjo je po meni glavni na sredini terena. Sve lopte idu preko njega i ima najvise pasova i najvise tacnih pasova.