Poslednjih sedam pojačanja Aleksa Fergusona - gde su i šta rade?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 23.08.2018.
18:06
Izvor: Sportske.net

Samo jedan pun pogodak je Aleks Ferguson napravio sa pojačanjima od poslednjih sedam u Mančester junajtedu.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Postoji mišljenje u fudbalskoj javnosti da se ser Aleks Ferguson povukao u najboljem trenutku za njega, da je znao da sledi pad Mančester junajteda kada se radi o igračkom kvalitetu i mnogi su mu zamerili zbog toga, kao i zbog pojačanja koja je dovodio u svojim poslednjim sezonama jer je retko pogađao.

Zapravo, jedini pogodak bio mu je Robin Van Persi.

Da krenemo redom:

- Fredi Veseli. Da li ste čuli za ovog fudbalera? Radi se o Albancu koji je prošao sve mlađe reprezentativne kategorije Švajcarske i koji je u Mančester junajted stigao iz Mančester sitija sa 20 godina. Sada ima 25, igra za Empoli. Gradio je karijeru u Ipsviču, Buriju, Port vejlu i Luganu. Povremeno igra i za reprezentaciju Albanije.

- Šinđi Kagava. Nikada nije pokazao zašto je doveden u Mančester junajted, u potpunosti se izgubio u Premijer ligi. Vratio se posle dve sezone u Borusiju iz Dortmunda gde je i sada.

- Nik Pauvel. Ovaj momak je sličan Alanu Smitu, igra i kao vezista i kao napadač. Iz Kruva je stigao u Mančester junajted, kasnije bio na pozajmicama u Viganu, Lesteru i Halu. Sada ima 24 godine i član je Vigana.

- Robin Van Persi. Holanđanin je jedan od najboljih napadača Mančester junajteda u periodu posle 2010. godine. Stigao je u klub 2012. godine, odigrao tri sezone, a pod Fergusonom je bio fantastičan. Kasnije je otišao u Fener, sada brani boje Fejenorda. Jedini pogodak Fergusona od poslednjih nekoliko pojačanja.

- Aleksander Batner. Radi se o levom beku koji je u Mančester junajted stigao iz Vitesea, čak je igrao u Premijer ligi i postigao dva gola. Ipak, nije se nametnuo, karijeru je kasnije gradio u Dinamu iz Moskve, Anderlehtu, pa se vratio u Vitese.

- Angelo Enrikez. Ovaj 24-godišnji napadač je najviše pokazao u Dinamu iz Zagreba gde je bio na pozajmici, kasnije je i postao član tog kluba. Sada je u Čileu, u svojoj domovini, gde igra za Univerzidad.

- Vilfrid Zaha. Sada je najboljih od ove sedmorice, ali tada je pokazivao one loše strane. Mančester junajted nije imao izbora, nije mogao da istrpi njegove nestašluke. Bio je po pozajmicama i kod Fergija i Mojesa, sada je član Kristal Palasa gde je jedan od najboljih pojedinaca.




Ne propustite

Komentari

21 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Filip MUFC
Friday, 24.08.2018
07:27

Isti ti igraci da ih sad vodi Fergi bi osvojili ligu. Ferguson je bio kompletan trener, znao je da napravi igraca, da iz njega izvuce maksimum, a ujedno i da osvaja trofeje. Postoji ono pitanje, da li je bolji trener onaj sto moze da napravi igraca ili onaj sto osvaja trofeje? Fergi je radio i jedno i drugo. Zato ce ostati legendarni trener i za mene najbolji ikada.

avatar
RIP-chechk
Thursday, 23.08.2018
22:59

Uglavnom klinci koji bi pod Fergusonom postali vrhunski igraci, verovatno jer su imali kvalitet, ovako su samo istroseni i deluju ko promasaji. Ne moze niko da ospori Fergijev kvalitet.

avatar
indosrbija
Thursday, 23.08.2018
22:25

zakljucak izvucen iz konteksta

avatar
stevan_vasic90
Thursday, 23.08.2018
20:20

A sto ne kazete za koliko para su oni dovedeni? Jedini od njih za kog su date ozbiljne pare a nije pokazao puno je Kagava. Svi ostali su neki klinci dovedeni za dzak krompira, tako da se ne mogu ni smatrati promasajima.

avatar
ciko001
Thursday, 23.08.2018
21:04

¸zaha placen tad 10 milki funti sto u to vrijeme i nije bio neki krompir za tinejdzera :D

avatar
Roj Kin 16
Friday, 24.08.2018
11:42

Deset godina prije toga, Ferguson je platio Runija 30 i kusur miliona eura a imao je 18 godina. Takođe tad kad je doveden Zaha, Liverpul je doveo Oriđija za veće pare. Tako da su to neozbiljne cifre, nije to prije 20 godina, nego 5 godina..

avatar
CFC-Macedonia
Thursday, 23.08.2018
22:59

kolko pare toliko muzike zavrsil su i njive kao krompiri....toliko o strucnjaku Fergi :D

avatar
MarioJ
Thursday, 23.08.2018
20:11

Ti igraci su dosli za minimalan novac i sa malim ocekivanjima. Izuzev Van Persija koji je igrao sjajno u Junajtedu a koji je relativno malo placen jer je bio u poslednjoj godino ugovora sa Arsenalom. Runi, Tevez, Berbatov, Vidic, Evra, Ferdinand, Van Der Sar su dovedeni kao pojacanja i kao takvi osvojili brdo trofeja sa Junajtedom. Sta tek reci za Ronalda, Van Nisterloja i Bekama na kojima je Junajted prodajama jos profitirao. Za 25 godina, promasaji su Kleberson, Djemba Djemba, Anderson i Nani. Ali nisu ni izbliza izdvajane cifre za njih kao za gore navedene. Forlan nije imao sansu pored konkurencije. Jedini kiks Fergusona je Pogba. A mozda i nije, ocigledno mu ne lezi Engleska. Da skratimo, najveci fudbalski trener svih vremena. Legendarni Ser Aleks Ferguson.

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 23.08.2018
19:11

Zanimljivo je da je prvo pojačanje Ser Aleksa bio Viv Anderson, a poslednje Vilfrid Zaha, u engleskom alfabetu A-Z, prvo i poslednje slovo :))))))))

avatar
Thursday, 23.08.2018
22:32

Gde se seti stamenog tamnoputog Viv Andersona....bravo....

avatar
Jack Rackham
Thursday, 23.08.2018
19:07

Hahahahha a koliko je potrosio za ova pojacanja? Oko 50 M, i sem Persija i Kagave ovo nisu bila krucijalna pojacanja nego sve nedokazani igraci, vise ih je kupovao jer su imali neki potencijal. A sto ne napisete tekst o njegovim pogotcima sa transferima i koliko je igraca iz akademije pod njegovim rukovodstvom postali igracine.... Na prvom je mestu svih novinara da se pise lose o Junajtedu koliko god moze kad nema aktuelnih tema, sta znam zato je vrvr i medju najvecim institucijama u svetu sporta

avatar
BloodY RippeR
Thursday, 23.08.2018
18:46

Iskreno dal bi ili nebi bili dobri da je Ser ostao nemozemo da tvrdimo. Pitanje kakav bi napredak pred njim imali jer mnogi koji su kao klinci dosli pod njim su stasali u odlicne fudbalere. Znaci nije sve na tome kakav je sad vec kakavi bi bili da im je on trener. Koliko god je i igrac zaduzen za svoj napredak toliko je i trener koj treba od mladog igraca napravi nesto.

avatar
Don Silvio
Thursday, 23.08.2018
21:34

Tosic je primer

avatar
Апис
Friday, 24.08.2018
09:38

Тошић је погрешио зато што није хтео да послуша Фергија (то је и сам признао). Када је дошао, на крилним позицијама је била паклена конкуренција са којом, у том тренутку, он није могао да се избори. Првих 6 месеци је преседео на клупи (трибинама) и у јануару позајмица Келну. Након одличних 6 месеци у Келну (били су у зони испадања и Бамби их је, малтене, сам спасио), њему је понуђено да га пошаљу на позајмицу негде где би играо још годину дана. Он на то није пристао, већ је тражио трансфер, па одлази у ЦСКА. Да је пристао, након те позајмице би сигурно играо јер је Јунајтед у сезони 2011/12 био поприлично ,,танак" на крилним позицијама.

avatar
riquelme
Thursday, 23.08.2018
18:44

Postovani, dobar ste sajt posto samo sport i citam ali za ovog covrka dzaba pisanija... Izuzev Modrica uveliko bi Kejn, Eriksen, Grizman, Voker, Bejl, Laporte, pa mozda cak i Ramos i Kros ako bi im dojadio Real kao sto jeste. Ovaj covek je prosto vukao igrace da igraju za njega a pritom je njegova bila poslednja pa su i odnosi sa Levijem bili super. Posto se SAF spakuje i 5 minuta pre kraja zimskog roka dovede Berbatova za tada ludackih 40 miliona. Tako bi i sada dobio 350 za Eriksena, Vokera i Kejna. Modric vise nije hteo da igra u PL a i generalno ga SAF nije hteo. Smoling i Dzons bi pored Ferdinanda i Vidica sada bili standardni stoperi Engleske i za po 35% bolji igraci nego sto jesu. Ostavio je solidnu ekipu ali mislim da vise nije mogao da se maklja... Inace bi doterao on to do perfekcije ali bi ga kostalo mnogo vise zivaca i svega. PL bi uzimao svake druge kao i uvek a za LS je ostario da bi se boksovao i gubio zivce. Ako, taman je sada malo interesantnije... I Liverpul da se necemu nada kao i ostale ekipe. Uz svo postovanje prema Liverpulu, svakako pre oni nego nafta i 750 miliona na Mancinijevu i Pelegrinijevu brigafu od milijardu i kusur.

avatar
Thursday, 23.08.2018
18:13

Gde su leggende Junajteda Kleberson,Djema Djeba i Makeda?

avatar
nicky.mit11
Thursday, 23.08.2018
22:27

Fernando Torres 9,kako je to ispalo?

avatar
mrancic
Thursday, 23.08.2018
18:13

Nema idealnih.Junajted ima liš skauting.Pogledajte koje igrače su kupili Manćini,Pelegrini i dopunio Gvardiola.Zato su ispred Junajteda.Klub se oslanjao na Fergija,on predvideo nova kretanja u fudbalu i povukao se na vreme.