A ne, najbolje je da Ten Hag dovede ceo Ajaks u Mančester Junajted. Da se spremi Dušan Tadić?

Autor: Boris Jovanović
utorak 30.07.2024.
10:56
Izvor: Sportske.net

Šalimo se jasno, ali su stvari izmakle kontroli...

AP Photo/Ian Walton
AP Photo/Ian Walton

Povezane vesti

Nije neuobičajeno da treneri sa sobom u novi klub povedu nekolicinu igrača na koje su se oslanjali na prethodnom poslu. To im omogućava prilagođavanje, ali i sprovođenje ideja jer su pojačanja navikla na njihov rad.

Ali, Erik Ten Hag je stvari podigao na viši nivo.

U Mančester Junajted je doveo Lisandra, Entonija, Onanu, zatekao Van de Beka, kome nije pružio šansu. 

Ali, pojačanja iz Amsterdama tek stižu u trećoj sezoni.

U ovom trenutku "Đavoli" pregovaraju sa Nazrauijem bekom koji je igrao za Ajaks do pre par godina, a onda otišao u Bajern. Njemu bi mesto trebalo da prepusti Van-Bisaka koji bi mogao da se vrati u London, da li u bivši klub Palas, ili eventualno u Vest Hem, videćemo.

Još jedan igrač Bajerna, Matijs De Liht, takođe je igrao za Ajaks pod Ten Hagom, menadžer Junajteda je veoma zagrejan da ga dovede, ali Minhen ne spušta cenu ispod 50 miliona evra. 

I to nije sve, Frenki De Jong koga je Ten Hag želeo da dovede odmah čim je stigao na "Old Traford" ponovo je na meti. Barselona bi mogla da ga proda, zavisi od Hansija Flika, odnosno toga da li mu je Holanđanin potreban, ali danas engleski mediji tvrde da bi vezista lako mogao da bude pojačanja i da zauzme mesto Kazemira od koga se očekuje da se preseli u Saudi Arabiju.

Ten Hag je od zime 2018. bio na klupi "Kopljanika", on je doveo većinu pomenutih igrača koji su sada u Junajtedu u Amsterdam. Iz tadašnjih ekipa želeo je u Engleskoj još Timbera koji mu je izmakao i otišao u Arsenal, a pominjan je i Dest koji je otišao u Barselonu, pa igrao na pozajmici u Milanu. 

U svakom slučaju da je malo mlađi i doskorašnji kapiten Srbije, Dušan Tadić bi mogao da računa na poziv Junajteda, a ko zna, možda bi i Van Huntelar bio u igri da se nije penzionisao. Šalimo se naravno, ali vrlo lako bi molo da se dogodi da naredne sezone šest bivših Ten Hagovih pulena iz Ajaksa bude pod njegovom komandom na "Old Trafordu". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke