A sad i zvanično - Embape PSŽ-u ne oprašta dug

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.06.2024.
00:00
Izvor: Beta

Novi napadač Reala ima još nerešenih pitanja sa dojučerašnjim klubom.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Francuski fudbaler Kilijan Embape zvanično je zatražio od kluba Pari Sen Žermen (PSŽ) da mu isplati neisplaćene plate i bonuse, rekli su za Frans pres izvori bliski tom slučaju, potvrđujući time informacije francuskog sportskog lista Ekip (L'Equipe).

Napadač je nedavno poslao pismo klubu tražeći da izmire račun, a o tom pismu je obaveštena i Profesionalna fudbalska liga (LFP). Pravna komisija LFP-a još nije pokrenula proceduru, pošto su dve strane u fazi pregovora.

PSŽ nije Embapeu, koji je prešao u Real Madrid, isplatio plate za april i maj, kao ni bonuse, prema izvoru bliskom tom slučaju. Prema pisanju lista Ekip, u pitanje je suma od oko 100 miliona evra.

U aprilu je izvor blizak tom pitanju objasnio AFP-u, da je neisplata Mbapeove plate bila povezana sa sporazumom zaključenim u leto 2023. između igrača i kluba, prema kojem se napadač obavezao da se odrekne dela bonusa.

Ali je verzija koju je izneo drugi izvor uključen u pregovore bila drugačija. Odluka je bila doneta na inicijativu kluba, ali bez obaveštavanja Mbapea. Tada se pominjala suma od oko 80 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke