Agent otkrio plan za Samardžića! Nama se dopada, a Juventusu?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 23.11.2023.
18:30
Izvor: Sportske.net

Plan uključuje i da Lazar zablista punim sjajem u dresu Srbije na Evropskom prvenstvu.

EPA-EFE/MASSIMO PICA
EPA-EFE/MASSIMO PICA

Povezane vesti

Mladi srpski vezista Lazar Samardžić se već dokazao u Udinezeu iako ima tek 21 godinu, pa je tokom leta bio na pragu transfera u Inter. Ipak, u poslednjem trenutku se taj posao zakomplikovao, nije došlo do realizacije, pa Samardžić i ovu sezonu provodi u Udinama.

Uporedo s tim, Samardžić se tokom ove godine borio i za svoje mesto u reprezentaciji Srbije, pa naredne godine na Evropskom prvenstvu očekujemo znatno više od njega u dresu sa državnim grbom.

Odlično je što slično razmišlja i njegov agent Karsten Rikar koji je dao zanimljiv intervju za ''SportItaliju'', na temu Samardžićevog sledećeg kluba.

''Lazar je uvek bio profesionalac do kraja. Očigledno je bio razočaran onim što se desilo sa Interom, ko ne bi bio? Ali, od tada to što se desilo više nije uticalo na njega. On ima samo 21 godinu, tako da mu ovo sigurno nije bila poslednja šansa. Sada je sve ovo iza njega, odmah se fokusirao na Udineze i kao što vidite još jednom je dokazao da vredi. Još jedna godina u ulozi startera u Udinezeu će sigurno biti od koristi za njegovu karijeru'', istakao je on.

Sada se sve češće pominje interesovanje Juventusa za njegove usluge.

''Dobro smo radili do sada, pa ne komentarišemo glasine. Juve je svakako veliki klub, sa velikom istorijom, ali ima još velikih klubova. Njegov ugovor je na snazi do 2026. godine. Važno je dobro razumeti gde on može najbolje da se razvija i na kojim mestima ima najviše koristi za njegovu karijeru. Upravo je to slučaj u Udinezeu sada. Laki je srećan tamo, spreman je za sledeći korak, ali nam se ne žuri. On je i dalje jedan od najzanimljivih igrača u prvenstvu, a ako u budućnosti bude nešto što može doneti korist svim stranama, svakako ćemo o tome razgovarati'', konstatovao je agent.

Sledeća stavka u tim planovima je da se Samardžić na pravi način predstavi evropskoj javnosti u dresu Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj sledećeg leta.

''Pre svega, Evropsko prvenstvo će predstavljati prekretnicu za njega i njegovu porodicu, posebno jer je domaćin Nemačka, gde je rođen i odrastao. To mu je oduvek bio san, zato je i izabrao da igra za Srbiju. Iako još nije zaradio toliko minuta u reprezentaciji, već se prilagođava timu, šemama i stilu igre, pa se nadamo da će igrati više sledećeg leta.

Siguran sam da će to pomoći njegovom razvoju i kao igrača i kao čoveka u svakom slučaju.

Već provodi dosta vremena sa iskusnim igračima koji su osvajali titule, igrao je neke turnire te vrste.  Sigurno će ovi saigrači pomoći i njemu da se razvije. Sada je njegov red da nastavi da se dokazuje'', zaključio je Rikar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke