Ah, ta Liga šampiona - Arsenal ostao bez pojačanja iz snova, ali stiže "novi Ibra"?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 25.05.2022.
17:58
Izvor: Sportske.net

Elita je bila nepremostiva prepreka.

PA-EFE/Facundo Arrizabalaga
PA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Iako je na momente igra Arsenala izgledala blistavo ove sezone, klub iz severnog Londona neće igrati Ligu šampiona što je zatvorilo vrata dolasku jednih od najzvučnijih imena u evropskom fudbalu.

Kako prenose nemački mediji, Arsenal je razmišljao da predstojećeg leta vrati Serža Gnabrija iz Bajerna budući da ovaj fudbaler ulazi u poslednju godinu ugovora i da ni sa finansijske ni bilo koje druge strane nije zadovoljan na "Alijanc areni".

Na "Emirejtsu" su ipak odustali od ove akvizicije znajući da će teško ubediti igrača ovog kalibra da igra Ligu Evrope, pa će pokušati narednog leta da ga dovedu za džabe.

Svesni da su izostankom plasmana u Ligu šampiona sebi zatvorili vrati dovođenju zvučnijih imena, rukovodstvo Arsenala će pokušati da fokus usmeri ka talentovanim igračima koji će biti budućnost kluba.

Jedna od meta je i talentovani češki napadač Adam Hlozek, kojeg upoređuju sa legendarnim Zlatanom Ibrahimovićem, a osim njega za najistureniju poziciji u timu već neko vreme figuriraju Gabrijel Žezus i Tejmi Abraham.

Klub će sigurno napustiti Aleksander Lakazet i Edi Nketia, a potpunoj rekonstrukciji napadačke linije našlo bi se mesta i za talentovanog 19-godišnjeg Čeha koji igra za prašku Spartu.

Ove sezone je postigao 12 golova i čak 15 puta asistirao, a zadivljuje podataka da je, iako tinejdžer, iza sebe ostavio 134 utakmice za Spartu postigavši 40 pogodaka.

Sa druge strane, odbrana će naredne sezone biti jača za Vilijama Salibu, koji je odigrao izvanrednih godinu dana na pozajmici u Olimpiku iz Marseja.

Podsetimo, danas je kratkoročni ugovor sa klubom potpisao Mohamed Elneni, dok je Ektor Beljerin obavestio čelnike Arsenala da i naredne sezone želi da igra u Betisu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke