Ajaks opet pokazao kako prodaje, ali i kupuje! Zar nije najbolji dokaz Duća Tadić?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 29.08.2022.
12:42
Izvor: Sportske.net

Po ko zna koji put.

EPA-EFE/Olaf Kraak
EPA-EFE/Olaf Kraak

Povezane vesti

Ne priča se bez razloga da je fudbalski klub Ajaks jedan od najjačih na svetu.

Možda nije klub kao nekada, koji se bori za trofej u Ligi šampiona, ali je redovan učesnik u elitnom takmičenju, a na domaćoj sceni odavno dominira.

Odlazak Erika ten Haga sigurno je uticao na klub, a možda još više neslavan oproštaj od sportskog direktora Marka Overmarsa, koji je optužen za seksualno zlostavljanje, no, deluje da je Ajaks krenuo ka napred.

Ovog leta, osim Ten Haga i Overmarsa, otišao je i stub odbrane Lisandro Martinez, koga je Mančester junajted platio 67 miliona evra. Takođe, do kraja dana će biti ozvaničen još jedan transfer iz Ajaksa u Junajted, za 100 miliona će u Mančester otići i Antoni. Zanimljivo, Ajaks je Antonija pre dve godine platio 15,75 miliona za transfer iz Sao Paola, pa će na njemu zaraditi šest puta više.

Lisandro je stigao pre tri godine iz argentinske Defense za samo sedam miliona, otišao je za 67, gotovo 10 puta više novca. 

Tu nije kraj, jer je Ajaks ovog leta prodao i Rajana Gravenberha, koji je dete klupske akademije, dakle, nije koštao ništa, a otišao je u Bajern Minhen za 24 miliona. 

Iako nije zaradio mnogo, ipak jeste i od prodaje Sebastijana Alea. Nakon razočaravajuće epizode u Vest Hemu, Ajaks je platio Alea 22,5 miliona pre godinu i po dana i ovog leta ga prodao Borusiji Dortmund za 35. 

Nije na odmet da se prisetimo ni leta 2019. i čuvene generacije koja je stigla do polufinala Lige šampiona. Nakon tog istorijskog uspeha, Matijs de Liht je otišao u Juventus za 85 miliona, Frenki de Jong u Barselonu za 86, Van de Bek je nešto kasnije prodat Mančester junajtedu za 40, a isto toliko je i Čelsi platio Hakima Ziješa...

Zaključak je jasan - ne brinite za Ajaks, oni uvek znaju kako se kupuju, a još bolje kako se prodaju igrači. Zar nije najbolji njihov transfer ikada dolazak Dušana Tadića za 13,7 miliona evra?

I baš zato je čist zicer kvota AdmiralBeta od 1,53 da će Ajaks odbraniti titulu u Erediviziji...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke