"Ajaksomanija" u Junajtedu - Petorica "kopljanika" za novi početak?

Autor: Lazar Nikolić
subota 09.07.2022.
08:17
Izvor: Sportske.net

Ten Hag baš ceni svoj bivši klub i igrače.

Manchester United
Manchester United

Povezane vesti

Nije retkost da novi menadžer sa sobom u novi klub povede nekog od svojih omiljenih igrača iz tima koji je nekada trenirao, jednostavno stekne međusobno poverenje, a u novom okruženju potrebni su vam ljudi u koje verujete.

Tom taktikom u letnjem prelaznom roku vodi se bivši trener Ajaksa, a sada menadžer Mančester junajteda Holanđanin Erik ten Hag. Tako se "crveni đavoli" poslednjih meseci gotovo isključivo povezuju sa bivšim ili sadašnjim igračima prvaka Holandije, iako je prvo pojačanje stiglo iz rivalskog Fejenorda, u pitanju je levi bek Tajrel Malasija.

Posao je već završen sa Kristijanom Eriksenom, Dancem koji je prošao omladinsku školu holandskog giganta, osvojio tri titule prvaka države i proveo punu deceniju na "Amsterdam areni". Kapiten reprezentacije Danske prošle sezone igrao je za Brentford, a na "Old Traford" dolazi kao slobodan igrač.

Najveća Ten Hagova želja ovog leta je Frenki de Jong. Momak koga je "stvorio" aktuelni menadžer Junajteda, bio je jedan od ključnih igrača u Ajaksovom pohodu do polufinala Lige šampiona 2019. godine, kada je na klupi "kopljanika" sedeo upravo Ten Hag. Sada Junajted pokušava da "odobrovolji" Frenkija i Barsu kako bi vezista došao na "tetar snova" za oko 80.000.000.

Dvojica igrača iz sadašnjeg sastava prvaka Holandije takođe bi mogli u Junajted ovog leta. U pitanju su štoper Lisandro Martinez, za koga Ten Hag nudi 50.000.000 evra, i njegov kolega zadužen za ofanzivu, Brazilac Entoni, koji se procenjuje na oko 40.000.0000 evra.

I tu nije kraj, Junajted se polako miri sa odlaskom Kristijana Ronalda, a špica su našli u Lajpcigu. Reč je o Brajanu Brobiju, pogađate i on je igrao u Ajaksu.

Ako mislite da će ovakva transfer taktika "upaliti" Junajtedu, posetite sajt AdmiralBet-a i kladite se da će završiti među četiri u Premijer ligi, kvota je 1,81.


 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke