Ajntraht kvari posao Barseloni, posao iz snova za osam miliona evra?

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 26.05.2022.
13:30
Izvor: Sportske.net

Španac na ispitu.

 EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Svojevremeno jedan od uzdanica Espanjola Mark Roka nalazi se na meti Ajntrahta iz Frankfurta, ovosezonskog osvajača Lige Evrope, a timu našeg Filipa Kostića konkurencija će biti dva najveća španska kluba - Barselona i Betis.

Roka je bio jedan od najtraženijih vezista na leto 2020. godine, ali je prihvatio poziv Hasana Salihamidžića iz Minhena i obreo se u timu koji je te godine osvojio sve što se uzeti može.

Ispostavilo se da to nije bila najbolja odluka španskog veziste, uprkos tome što je svom CV dobrano popunio dvema Bundesligama, trofejem Svetskog klupskog prvenstva i iskustvom koje igranje u Bundesligi donosi.

Pošto ipak nije uspeo da se izbori za značajniju minutažu kod Hansija Flika i Julijana Nagelsmana, Roka će promeniti sredinu, a prema pisanju Bilda Ajntraht je hrabro ušao u priču oko transfera čija se vrednost procenjuje na osam miliona evra.

Roka može da igra na poziciji klasičnog veznog igrača, a za nepune dve godine u Minhenu sakupio je svega 24 utakmice bez postignutog gola.

Osim Roke, Bajern će sigurno napustiti Toliso i Sar, a veliko je pitanje šta će biti sa Seržom Gnabrijem i Robertom Levandovskim.

Podsetimo, tema dana u Minhenu je dolazak Sadija Manea, a as Liverpula će svoju odluku o nastavku karijere doneti posle finala Lige šampiona koje se igra u subotu na Sen Deniju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke