Alegri nema milosti, četvorici šut karta na zimu, da li su ovo dva pojačanja?

Autor: Boris Jovanović
subota 09.10.2021.
09:32
Izvor: Sportske.net

Povratnik na klupu Juventusa detektovao problem...

EPA-EFE/Massimo Rana
EPA-EFE/Massimo Rana

Povezane vesti

Nije da nije bilo neočekivano. Juventusova Ahilova peta je vezna linija i to ne samo ove sezone. Maks Alegri želi da promeni stvari, da se oslobodi nekih igrača, stvori novu osovinu ekipe.

Kako pišu italijanski mediji već danima, jedini koji je siguran u svoje mesto je letošnje pojačanje Lokateli. Italijanski reprezentativac je rešio gradski derbi, lagano nalazi formu od leta sa EP i trebalo bi da bude lider veznog reda.

Oporavio se Artur, Brazilcu će biti pružena šansa jer Alegri veruje da on može da donese mirnoću neophodnu timu. Ali, Brazilac će morati odmah da utiče na igru, jer nema puno vremena, iako se vraća iz teže povrede.

Na listi za odlaske su MekKeni, Amerikanac ni kada je igrao ove sezone nije pokazao osim borbenosti puno toga, a Remzi koji je u drugom planu nema mesta u ekipi. U Juventusu bi ga na zimu čak pustili bez obeštećenja, da makar sačuvaju novac koji bi trebalo da izdvoje za njegovu platu.

Ni Betankur više nije siguran, on već duže vreme igra loše, prošle sezone je bio razočaranje, Urugvajac bi lako mogao da nađe klub, a Juventus da napuni kasu.

Uz njega ističe strpljenje za Kuluševskog. Juve nikoga ne čeka dugo, prošlo je više od godinu dana, Šveđanin nije ni senka igrača iz Parme.

On je rekao da je dobro da ima interesovanja, pre svega iz PL, ali da ne planira da ode iz kluba. Ako bi Juventus mogao da vrati veći deo od uloženih 40 miliona evra, pretpostavka je da bi se odrekli igrača koga im je prodala Atalanta.

I mladi levi bek Luka Pelegrini nije uspeo da se izbori za mesto, najverovatnije će na zimu napustiti Torino, a kao alternativu Aleksu Sandru Alegri vidi svog pulena De Šilja koji može da igra kraj obe aut linije.

Pojačanja?

Prva meta je Aurelijen Čaumeni vezista Monaka. Ima 21 godinu, želi ga dosta velikih klubova, Juve će probati da pobedi konkurenciju, fudbaler koji je poreklom Kamerunac je već stigao do prvog tima francuske reprezentacije. Uz njega, pominje se i Van de Bek koji bi rado u Torino, na pozajmicu jer u Junajtedu ne dobija šansu. Želeo bi da se pridruži De Lihtu, ali za sada nema najava da će Mančester Junajted pustiti Holanđanina, mada bi Juve ponudio eventualni otkup.

Što se Pogbe tiče, njegova izjava da je Juventus druga kuća je podigla temperaturu među navijačima, ali teško je očekivati da Juventus može da ponudi Pogbi približno ono što i Pari Sen Žermen. Uz to, želja sjajnog veziste je Real, pa je procena da od njegovog povratka u Torino posle šest godina nema ništa...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke