Ambiciozni Murinjo naciljao zamenu za Spinacolu, koliko je realno?

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 05.07.2021.
09:10
Izvor: Sportske.net

Madrid omiljena adresa.

Beta/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP
Beta/Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Povezane vesti

Povreda reprezentativca Italije Leonarda Spinacole ne samo da je nanela probleme selektoru Azura Robertu Manćiniju, već i novom treneru Rome Žozeu Murinju, koji će morati da pronađe alternativu za nadolazeću sezonu.

Spinacola je "eksplodirao" na ovogletošnjem Evropskom prvenstvu, ali je "medeni mesec" završen povredom Ahilove tetive u petak uveče protiv Belgije.

Pauza će trajati mesecima, a prema izvorima iz Italije zamena za italijanskog beka mogao bi da bude iskusni Marselo, koji je tokom prethodne decenije sarađivao sa Murinjom u Real Madridu.

Kako prenose italijanski mediji, Murinjo je već kontaktirao iskusnog Brazilca, koji je još od 2007. godine u Madridu, ali je poslednjih sezona igrao sve zanemarljiviju ulogu.

Marselo ima još godinu dana ugovora sa Realom i predsednik kraljevskog kluba Florentino Perez želi da Brazilac i naredne sezone ostane u klubu.

Razlog više za ostanak je to što će brazilskom levom beku biti dodeljena kapitenska traka nakon odlaska Serhija Ramosa, što dodatno komplikuje rastanak sa vicešampionom Španije.

Podsetimo, Murinjo je želeo i Ramosa u Romi, ali je iskusni štoper odlučio da ode u PSŽ. Osluškivao je i situaciju sa Kristijanom Ronaldom u Juventusu, ali je malo ko verovao u pozitivan rasplet.

Sada juri treću sreću i tek donekle sa više izgleda da je ostvari.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke