Anćeloti hoće "devetku", Perez mu doveo još jednu "desetku", a za sve je kriv - Mbape

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 06.07.2023.
21:45
Izvor: Sportske.net

Realova krađa Barseloni za gužvu u veznom redu.

EPA-EFE/Toni Albir
EPA-EFE/Toni Albir

Povezane vesti

Real Madrid je završio i peto pojačanje ovog leta, a to opet nije ono što je Karlo Anćeloti najviše želeo i tražio odlaskom Karima Benzeme - ubitačnog golgetera.

Real Madrid je doveo Džuda Belingema, Frana Garsiju, Brahima Dijaza, Hoselua, a poslednji u nizu je mladi vezista Fenerbahčea - Arda Guler. U pitanju je jedan od najtalentovanijih igrača u Evropi, rođen je 2005. godine i igra na poziciji centralnog, ofazivnog orijentisanog veznog igrača. Mesut Ozil je za njega rekao da će biti još bolji nego što je bio on u Real Madridu i da je pred njim blistava budućnost.

Ono što navijače Real Madrida još više raduje jeste što je Florentino Perez praktično preoteo Ardu najvećem rivalu Barseloni. Đoan Laporta je nekoliko dana ranije javno potvrdio da je sportski direktor Deko otputovao u Istanbul kako bi završio transfer Arde Gulera. Svi turski insajderi su potvrdili da je posao završen, ali je onda uleteo Real Madrid, pojačao ponudu i za razliku od Barse, obećao Guleru da će doći odmah u Španiju, a ne posle jednogodišnje pozajmice u Feneru.

I tako sada Karlo Anćeloti iza jedinog pravog napadača Hoselua, na raspolaganju ima čak osmoricu veznih igrača na tri pozicije - Kamavingu, Čuamenija, Krosa, Modrića, Belingema, Valverdeam, Sebaljosa i sada i Gulera. Istina, očekuje se da Valverde u novoj sezoni češće igra na desnom boku, ali tamo neretko igra i Rodrigo, tako da je svakako velika gužva u veznom redu, i to je nešto zbog čega je Karlo Anćeloti nezadovoljan.

U napadu su osim Benzeme otišli još trojica ofanzivaca, centralnih i krilnih napadača - Eden Azar, Marijano Dijaz i Marko Asensio, a praktično je stigao samo Hoselu, pošto je i povratnik Brahim Dijaz neretko igrao kao polušpic u Milanu. Anćeloti u ovom trenutku na raspolaganju ima uz Hoselu, samo još Vinisijusa Žuniora i Rodriga kao igrače koji su po vokaciji napadači. Italijan je nezadovoljan što je Florentino Perez ponovo čitav prelazni rok podredio Kilijanu Mbapeu, a i oko njega sada ima novih informacija.

Predsednik Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi je na promociji Luisa Enrikea potvrdio da ne postoji ni promil šanse da najbolji igrač na svetu ode "gratis" i da Mbape ima dve nedelje da ili potpiše novi ugovor ili da bude na transfer listi.

"Bio sam šokiran kada sam saznao da Mbape želi da ostane i da ode kao slobodan i da klub ništa ne zaradi. On je džentlmen i sportsmen i neverovatno mi je da se toliko promenio. Ali, naš stav je prilično jasan i nepromenjiv - Mbape neće napustiti klub besplatno. To je nemoguće. Najbolji igrač na svetu jednostavno ne može da ode bez obeštećenja. Mbape je jednom obećao da neće dopustiti da klub ostane bez obeštećenja njegovim odlaskom, a ukoliko se predomislio, to nije moja krivica. Jedini način da ostane sledeće sezone u Parizu je ako potpiše novi ugovor", poručio je Al-Kelaifi.

Sada je na potezu Real Madrid, koji odavno ima dogovor sa Mbapeom. Perezov najveći san je da upari Vinisijusa i Mbapea i definitivno će iskoristiti ovu nepovoljnu situaciju u Parizu. Ipak, ukoliko opet dođe do nekog preokreta, najviše će ispaštati Karlo Anćeloti koji će morati da napada sve trofeje, a praktično ima Hoselua umesto Benzeme. 

Anćeloti ima ugovor još godinu dana, nakon toga odlazi na klupu Brazila, ali i pored toga biće pod pritiskom pošto je u prošloj sezoni osvojio "samo" Kup kralja, Superkup Evrope i SP za klubove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke