Ansu Fati konačno pristao i sada bira - London ili Dortmund!

Autor: Milovan Longinov
utorak 29.08.2023.
21:33
Izvor: Sportske.net

Španac sluša ponude.

EPA-EFE/ANDREU ESTEBAN
EPA-EFE/ANDREU ESTEBAN

Povezane vesti

Tri dana pre kraja prelaznog roka, Ansu Fati je konačno otvoren ka odlasku iz Barselone.

Španac teško prihvata činjenicu da i posle odlaska Osmana Dembelea, suspendovanog Rafinje, i dalje nema mesto u startnih 11. Ćavi je umesto toga poverenje dao Laminu Jamalu koji je eksplodirao i zaistao pokazao da je u ovom trenutku iako je 16-godišnjak, najopasniji kao krilni napadač.

Pouzdani katalonski mediji večeras otkrivaju da je Fati sada spreman da ode, ali da je izvesnije da će to biti pozajmica. On navodno ima ponude Čelsija i Totenhema, ali i Borusije Dortmund, te treba pratiti ove tri opcije.

Fati nikada nije više bio isti igrač nakon teške povrede kolena iz novembra 2020. godine, Ćavi mu je pružao šansu, ali nije je iskoristio na pravi način. 

Barseloni bi njegov odlazak oslobodio prostor za pozajmicu Žoaa Feliksa, što i jeste želja Đoana Laporte. 

Barsa nema šta da plaća za njegovu amortizaciju, jer je dete kluba, tako da je za Laportu "win win" situacija da Fati ode na pozajmicu i tako otvori vrata Feliksovoj. 

Ne treba zaboraviti da Žorž Mendeš zastupa i Feliksa i Fatija i da on drži konce u svim pregovorima. Odavno je govorio Fatiju da mu je bolje da ode, što smatra i njegova porodica, ali je Ansu odbijao. Sada se situacija promenila, tako da je sve izvesnije da će Barsina "desetka" napustiti klub...

Što se tiče pomenutih opcija, Čelsi krilnih napadača, ali je Nikolas Džekson jedini centarfor, što može da pokriva i Fati. Tu su Mudrik, Madueke, Sterling, tako da je konkurencija jaka. 

U Totenhemu je situacija malo drugačija, Rišarlison je očajan, Son i Kuluševski su standardna krila, ali je konkurencija svakako manja. 

Za kraj, tu je Dortmund koji je oduvek bio idealna odskočna daska za ovakve igrače i možda bi to bila i najbolja opcija za Fatija...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke