Arda Guler na raskrsnici - Hoće li ga Real poslati kod budućeg trenera na kaljenje?

Autor: Boris Jovanović
sreda 24.07.2024.
09:44
Izvor: Sportske.net

Šteta da igra na kašičicu....

EPA-EFE/Javier Etxezarreta
EPA-EFE/Javier Etxezarreta

Povezane vesti

Prošlog proleća Anćeloti je komentarišući manjak šansi Arde Gulera da igra u strašnoj konkurenciji rekao da će naredne sezone Turčin dobiti veći prostor i da je impresionirap željom, ali i kvalitetom u prvoj sezoni.

Možda niko nije očekivao da će Guler odigrati takvo EP, pa je sada problem mesto, on želi da igra standardno, pitanje je da li je među "Los Blankosima" u ovom trenutku to moguće.

U veznom redu su Valverde, Čuameni, Kamavinga, Modrić i Brahim Diaz, prvi i poslednji su sločan tim igrača i to je problem za Turčina. "AS" spekuliše da bi mogao da dobije šansu u napadu, kao džoker, ali konkurencija je sa Mbapeom, Vinijem Žuniorom, Rodrigom i Endrikom jaka kao i u manevru.

Ali, pričamo o igraču koji je i prošle godine dao šest golova u 440 minuta, odnosno 73 po utakmici.

On nije isti igrač kao Toni Kros, niti Čuameni koji bi mogao da se pomeri u defanzivnu liniju makar do kasne jeseni, dok se ne oporavi Alaba.

Guleru su potrebni minuti, izlaz postoji, Leverkuzen. Ćabi Alonso bi ga želeo na pozajmicu, ne bi bilo prvi put da Real pošalje mladog igrača u Nemačku i onda ga vrati, taj put je recimo prošao Karvahal koji je pre više od decenije igrao baš za "Farmaceute". 

Što se tiče ostalih pojačanja, leto će biti tiho, izgleda da su se opredelili da ne dovode štopera, nakon što je Načo otišao u Saudi Arabiju. Čekaće pomenutog Alabu, Čuameni će imati minute pored Ridigera, tu je i Militao, Valjeho bi mogao da dobija povremeno šansu, mada mediji smatraju da povratnik iz Granade nije rešenje.

Ipak, Anćeloti može da gurne i Mendija u sredinu, planove je poremetio Junajted koji je uzeo Žoroa ispred nosa Realu.

Jedina promena bi mogla da bude na golu, ili na klupi, kako hoćete. Lunjin je davao neke pomirljive izjave, posle EURO, još je na odmoru, Kurtoa će biti prvi golman. Ukrajinac je angažovao Mendeša za menadžera, cilja transfer, u tom slučaju u Real bi ponovo mogao da se vrati najskuplji golman svih vremena Kepa, za koga nema mesta u Čelsiju. On je prošle godine u Realu branio svega 14 mečeva, došao je kada se Kurtoa povredio, bio je projektovan kao prvi golman, ali je izgubio mesto od Lunjina.

Kao opcija se provlači De Hea koji je prošle godine uzeo odmor od fudbala, nadao se da će Ten Hag biti smenjen kako bi se vratio u Junajted, ali je Holanđanin preživeo. Bivši golman Atletika je trenirao prošle sezone, mogao bi da bude rešenja za klupu, videćemo na kraju šta će se desiti, ipak najvažnije za Anćelotija je da se Kurtoa oporavio.

Ako se vratimo na Gulera, ko zna, možda Real ipak odluči da ga pošalje kod Ćabija Alonsa koga tipuju kao budućeg trenera "Merengesa", možda već sledećeg leta. 

Inače, Madriđani takođe putuju u Ameriku, čekaju ih dueli sa Milanom, "El Klasiko" sa Barsom u Džerziju i onda oproštaj od SAD protiv Čelsija.

Polovinom avgusta igraju Superkup sa Atalantom u Varšavi, a četiri dana kasnije start Primere, gostuju Majorki na Balearima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke