Argentinac otpao, šta će učiniti Arteta? Preskupi Srbin opet u modi?

Autor: Boris Jovanović
utorak 06.08.2024.
09:14
Izvor: Sportske.net

Arsenalu je potreban napadač, sve zavisi od budžeta...

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Arsenal je ostao kratkih rukava u trci za Hulijana Alvareza, kako sada stvari stoje Argentinac će se preseliti u Madrid iz Sitija. I "Građani" su jasno mnogo zagrejaniji da prodaju fudbalera Atletiku nego direktnom rivalu, pa će se Arteta okrenuti drugim metama.

Čeka se finalizacija transfea Nketije u Marsej, suma je nešto veća od 30 miliona evra, taj novac pojačaće transfer fond španskog menadžera koji je ovog leta već dobio italijanskog štopera Kalafijorija iz Bolonje.

Što se tiče napadača, napravljena je navodno lista od petorice fudbalera koji odgovaraju profilu koji traži Arteta.

Prva meta ostaje Isak, Šveđanin iz Njukasla, ali "Svrake" su finansijski dovoljno moćne da odbiju ponude za svoje igrače. Odoleli su ponudi Gvardiole za Bruna Gimareša, ne odustaju od sume od 80 miliona evra za nekadašnjeg igrača Sosijedada. Isak bi želeo i London, ali za sada transfer nije blizu.

Jeftiniji bi bio engleski reprezentativac Toni, njemu je cena pala nakon suspenzije zbog klađenja. Vratio se proletos, bio u engleskom timu koji je stigao do finala EURO, ali nema ponuda, makar ne onih blizu sume koje su "Pčele" tražile. Priče o 100 miliona funti za snažnog napadača baš i ne piju vodu, navodno će suma oko 40 miliona biti više nego dovoljna da promeni sredinu.

Ipak, on je izgleda samo jedna od alternativa, veće šanse ima Dominik Solanke. Neki kažu da će sigurno završiti na severu Londona, ali je bliži Totenhemu. Postekoglu kao vidi kao idealno pojačanje, prošle godine ovaj nekadašnji pitomac Čelsijeve škole je postigao 19 golova u PL i privukao pažnju velikih klubova. Solanke podseća na Kejna, to je privuklo "Pevce" na neki način, ali bi Arsenal mogao da se umeša.

Osimen je priča koja se provlači, ali u realnosti on nije meta, makar ne za sumu koju traži Napoli, oko 100 miliona evra. Ako ima taj novac, priča se, Arsenal bi ga radije uložio u Dušana Vlahovića. Ova priča je aktuelizovana, Juventus računa na Srbina, ali ni oni nisu u sjajnoj finansijskoj situaciji, ako stigne nepristojna ponuda iz Londona, sigurno da bi razmislili. Prodaja Vlahovića bi im omogućila da pojačaju sve linije tima, Todibo, Kopmajners i Niko Gonzales su mete, mada bi morali da jure i napadača.

Sve u svemu, pita se Arteta, i dalje čeka Mikela Merina iz Sosijedada, ali on neće popuniti poziciju centralnog napadača. Nismo zaboravili Đokereša, ali kako leto odmiče sve je manje verovatno da će Šveđanin u London...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke