Arsenal blizu kraja transfer sage, ali šta je sledeće? Ovo su nove Artetine mete!

Autor: Boris Jovanović
utorak 23.07.2024.
07:51
Izvor: Sportske.net

Navijači nisu impresionirani, ali mnogo zavisi i od prodaje Žesusa...

AP Photo/Frank Augstein
AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Nakon dve vicešampionske pozicije, Arsenal će ponovo jurišati na Sitijev presto. Po svemu sudeći ovo je poslednja Pepova sezona i Arteta će učiniti sve da preotme krunu bivšem šefu. 

Prema onome što se priča, ostali su detalji, nakon nekoliko nedelja Rikardo Kalafiori će se preseliti u Englesku. Štoper Bolonje nije pozvan za pripreme Emilijana, kamen spoticanja je 40% eventualnog transfera koji Bolonja mora da plati bivšem klubu ovog Rimljanina, švajcarskom Bazelu. Ali, defanzivac je veoma blizu Londona, on može da igra štopera, ali i levog beka, što će biti od velike koristi za Artetu. 

U odbrani su sigurni Saliba, Gabrijel, Timber koji je oporavio od povrede, Vajt, Zinčenko, Tomijasu. Priča se o navodnom dovođenju Guehija, štopera Palasa koji je odigrao sjajan EURO, ali nije jasno zbog čega bi im bio potreban još jedan štoper.

Jedan drugi igrač londonskih "Orlova", Eze je prava meta. Doduše, on je skuplji od Španca Merina koji je bio prvobitna ideja, ali će tu Arsenal čekati finiš prelaznog roka, da Sosijedad spusti cenu. Što se Ezea tiče, pitanje je hoće li Palas, nakon što je Olise otišao u Bajern prodati još jedan biser. 

Žorginjo, Rajs, Odegard, Vieira, kao i klinci Nvaneri i Luis-Skeli će činiti manevar, naravno tu treba dodati Merina ili Ezea. Priča se da će u slučaju dobre ponude Smit-Rou koga su opterećivale povrede napustiti klub, što još jasnije crta volju da se dovede još jedan ofanzivni vezni igrač. "Guneri" prate situaciju oko Fofane iz Monaka, ali Milan je odmakao u pregovorima. Jedna od opcija za vezu je slobodni Rabio koji bi želeo u PL.

Arsenal je prošle godine postigao 91 gol, većina navijača smatra da nema razloga da Arteta puno menja, ali iz Saudi Arabije bi ponuda mogla da stigne za Žesusa. To ih ostavlja sa Sakom, Martinelijem, Trosarom i Havercom.

Lista želja se zna, jedna je Isak iz Njukasla, druga mada teška, Osimen koji nije ni blizu PSŽ, "Sveci" neće platiti klauzulu. Priče o Niku Vilijamsu nisu realne, Bilbao bi radije da on ode u PL, ako neko plati klauzulu od 60 miliona, ali španski reprezentativac preferira Barselonu.

Edi Nketija je na vratima Marseja, što će popuniti transfer budžet, ali svejedno čini se da ako Žesus ne ode, klub teško može da računa na neko baš zvučno pojačanje u napadu. 

Već sledeće noći Arsenal igra protiv Bornmauta u Kaliforniji, tu će se sastati i sa Junajtedom. U poslednjem meču američke turneje sele se u Filadelfiju, još jedan sudar sa rivalom iz PL, Liverpulom.

Pre šampionat zakazani su mečevi sa Leverkuzenom i Lionom, a ekipa u ligi startuje 17. avgusta kada ne "Emirejts" stižu "Vulvsi".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke