Arsenal dočekao dogovor Bolonje i Bazela, Kalafiori od 40.000.000 jača Artetin bedem!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 25.07.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Čini se da je transfer saga koja se tiče sudbine Rikarda Kalafiorija konačno gotova.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Pouzdani Dejvid Ornstin preneo je noćas da je Arsenal postigao dogovor sa Bolonjom oko otkupa 22-godišnjeg reprezentativca za 40.000.000 evra fiksno, dok će "tobdžije" uplatiti još 5.000.000 evra na ime određenih bonusa.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da će Bolonja i Bazel podeliti taj novac na jednake delove nakon što je aktivirana klauzula po kojoj švajcarskom klubu sleduje 50 posto od naredne prodaje, što je bila jedna od stavki u transferu Bolonje prošlog leta.

Neće ni sam Kalafiori proći loše, naprotiv.

Italijan će potpisati ugovor na pet godina prema kojem mu sleduju sigurna 4.000.000 evra po sezoni, kao i bonusi koji se tiču individualnih i timskih uspeha u sezonama koje slede.

Klubovi su tokom jučerašnjeg dana razmenili dokumentaciju, pa se očekuje da se Rikardo Kalafiori nađe u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi odradio medicinske preglede i priključio se novim saigračima na turneji u Severnoj Americi.

Kalafiori je ponikao u Romi gde nije dobio pravu priliku u prvom timu, a to je iskoristio Bazel kako bi ga leta 2022. godine doveo u svoje redove. 

Nakon samo jedne odlične sezone u posrnulom švajcarskom velikanu, Bolonja je odlučila da isplati 4.000.000 evra na ime obeštećenja plus 50 posto od naredne sezone.

I nije pogrešila, jer je Kalafiori postao reprezentativac Italije sa zapaženim nastupom na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a bio je i jedan od najzaslužnijih za plasman Bolonje u Ligu šampiona.

Sada ga čeka Mikel Arteta koji želi da se uključi u šampionsku trku u Premiijer ligi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke