Arsenal kruni trofejni sastav Sitija, Artetina lista sve duža!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 27.05.2022.
10:10
Izvor: Sportske.net

Pojavilo se novo ime.

 EPA-EFE/DANIEL HAMBURY
EPA-EFE/DANIEL HAMBURY

Povezane vesti

Mančester siti je prošlog vikenda odbranio naslov šampiona Premijer lige, ali će izvesno u narednu sezonu ući sa izmenjenim sastavom i vrlo lako je zamisliti da će nekolicina fudbalera iz sadašnje postave u narednoj nositi dres Arsenala.

To i ne čudi ukoliko se zna da je Mikel Arteta pre samostalne karijere radio kao pomoćnik Pepu Gvardioli na "Etihadu", sada želi da osim Gabijela Žezusa na "Emirejts" dovede i Oleksandra Zinčenka, sa kojim navodno imao sjajan odnos u Mančesteru.

Već nedeljama unazad je Žezus meta broj jedan jer će od 1. jula ući u poslednju godinu ugovora i njegov agent je u dobrim odnosima sa Eduom iz Arsenala. Lakazet i Nketija će razdužiti opremu i brazilski napadač je projektovan za novu "devetsku" u redovima "Tobdžija".

Ranije se spominjao i Rahim Sterling, ali je lista za njega sve duža i Arsenal će morati da bude prilično ubedljiv kako bi pobedio u trci sa žestokom konkurencijom.

Kada je o Zinčenku reč, on je po vokaciji levi bek, ali pošto Arteta planira da ubaci Erona Hikija iz Bolonje, pa bi reprezentativca Ukrajine implementirao na sredinu terena.

I dok bi posao sa Žezusom trebalo da bude laganiji, sa Zinčenkom će biti teže, jer Arsenal neće igrati Ligu šampiona naredne sezone, mada u prilog "Ganersima" ide što Siti želi Kukurelju iz Brajtona za levi bok.

Zinčenko je ušao pod kožu navijača i svojom harizmom i ponašanjem na terenu i van njega, a naročito je došao u fokus tokom sukoba u njegovoj Ukrajini gde se za njega pročuo jači glas u odnosu na svih šest godina koliko je u Mančesteru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke