Arsenal pravi timčinu na leto, ni krah sa LŠ ih neće obeshrabriti!

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 18.05.2022.
11:43
Izvor: Sportske.net

Kroenke dodatno pojačao budžet.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Uprkos tome što su ogromne šanse da ostane bez Lige šampiona naredne sezone, Arsenal sprema "paklen" prelazni rok pošto je prema informacijama iz Engleske vlasnik kluba Sten Kroenke rešio da dodatno poveća budžet za pojačanja.

Čak i u slučaju da Totenhem ne kiksne u Noriču i plasira se u Ligu šampiona, Arsenal neće upasti u pesimizam već je pokušati da za narednu sezonu stvori jak tim i tako dogodine napadne elitno takmičenje.

Očajna igra i poraz u Njukaslu u ponedeljak totalno su poremetili planove Artete, ali to je samo podiglo impuls za još jače ambicije u budućnosti.

Najveća želja Arsenala u predstojećem prelaznom roku je Gabrijel Žezus iz Mančester sitija, ali je dodatni problem je Milan ušao u ozbiljnu trku za Brazilca i bez obzira da li osvoji Skudeto ili ne, igraće Ligu šampiona.

Još od novembra datira interesovanje Arsenala za odlazećeg napadača Sitija, adut više je bliskost Edua sa agentom igrača koji je od januara 2017. godine na "Etihadu".

Druga velika želja je levi bek Bolonje Eron Hiki, koji je impresirao u ne baš blistavoj sezoni po tim Siniše Mihajlovića.

Arsenalu škripi uz levu aut liniju najviše zbog povreda Kjerana Tirnija i Takehira Tomijasua, pa bi mladi Škot bio idealno rešenje za ovu poziciju.

U klub sigurno iz Brazila stiže 19-godišnji krilni fudbaler Markinjos, dok se čeka raslet oko Jurija Tilemansa iz Lestera, koji će sasvim izvesno ovog leta napustiti klub sa "King pauera".

Velika želja Arsenala je Kodi Gapko iz vicešampiona Holandije PSV Ajndhovena i on je već obavestio klub sa "Filips arene" da želi da promeni sredinu nakon što je ove sezone postigao 21 gol i čak 15 puta asistirao u svim takmičenjima.

Arsenal ipak i dalje ima šanse da se domogne Lige šampiona, a duel protiv Evertona igra se u nedelju od 17 sati na "Emirejtsu". Everton je blizu opstanka, a AdmiralBet nudi 1,53 kvotu da će sva tri boda ostati u Londonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke