Arsenal pronašao zamenu za Obamejanga, hoće li svoju grešku skupo platiti?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 09.03.2020.
23:57
Izvor: Sportske.net

Imali su mladog fudbalera u svojim redovima, ali...

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Arsenalu je konačno krenulo bolje ove sezone. Artetini puleni nemaju poraz u Premijer ligi od početka nove godine, moglo bi se reći savršenih tri meseca da nije bilo eliminacije od Olimpijakosa u LE.

Povratak u Ligu šampiona sada i deluje toliko nemoguće, Čelsi im beži osam bodova, ali "tobdžije" imaju utakmicu manje.

Ono što pored plasman u PL najviše brine pristalice ekipe sa "Emirajtsa" jeste sudbina kapitena i najboljeg igrača Pjera-Emerika Obamejanga. Gabonac je postigao skoro polovinu golova tima u PL, problem je što napadač kroz tri meseca ulazi u poslednju godinu ugovora.

Navodno je tridesetogodišnji ofanzivac tražio nemoguće uslove, sam je izjavio da je srećan u Londonu, ali deluje da opcija rastanka ipak bliža.

Engleski mediji pišu kako se Arsenal dao u potragu za kvalitenim naslednikom svog napadača. Izbor je pao na čoveka koji je proveo dve godine u omladinskom timu "tobdžija", ali bez važnije minutaže u prvom timu - Donjelu Malenu.

Donijel Malen Dejvinson Sancez

Holanđanin je nosio dres omladinaca Arsenala između 2015. i 2017. godine da bi ga poslali nazad u zemlju lala za sumu od pola miliona funti. Ove sezone briljira u PSV-u, postigao je 17 golova i devet asistencija na 25 odigranih utakmica.

Problem je što ga "filipsovci" sada itekako vrednuju, tačnije na 55 miliona evra! Ofanzivac ima ugovor na još četiri godine sa klubom iz Ajndhovena, mada Malenu je agent Mino Rajola tako da sve je moguće uz odgovarajuću proviziju.

Baner


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke