Arsenal traži napadača, naciljan supertalentovani Slovenac od 50.000.000?!

Autor: Mladen Heleta
sreda 01.11.2023.
10:15
Izvor: Sportske.net

Benjamina Šeška upoređuju sa Erlingom Halandom.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Arsenal će gotovo izvesno pojačati napadačku liniju u zimskom prelaznom roku, a na listi prioriteta mu je Benjamin Šeško, 20-godišnji fudbaler Lajpciga i standardni reprezentativac Slovenije.

Kako piše engleski "Daily Express", Arsenal je dobro započeo sezonu, ali dugoročno mu nedostaje pravo rešenje na poziciji klasičnog centarfora.

Engleski medij Gabrijela Žezusa, Nketiju i Trosara opisuje kao tek privremena rešenja na mestu devetke.

Šeško, kog Englezi nazivaju "slovenačkim Halandom", trebao bi da bude to dugoročno rešenje za napad Arsenala.

Lajpcig za njega navodno traži oko 50.000.000 evra, a letos su zainteresovani bili Čelsi i Mančester junajted. Ove je sezone na 13 utakmica postigao šest golova za Lajpcig, a jedan od od najzaslužnijih što je selekcija Slovenije veoma blizu plasmana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Matični klub mu je Domžale, ali je već kao 16-godišnjak stigao u omladinsku školu Red Bul Salcburga, gde je kasnije u prvom timu nasledio Erlinga Halanda. 

Logično, posle Salcburga usledio je preelazak u redove Red Bul Lajpciga, gde se još uvek nije izborio za mesto startera, ali je i pored toga igrač od kog se očekuje da ovom nemačkom timu donese veliki novac prilikom prodaje.

Razvoj u Red Bulovom sistemu nije jedino što povezuje Šeška i Halanda. Slovenac je igrač kog krase odlične fizičke predispozicije. Visok je 194 centimetra, baš kao i Norvežanin. 

Međutim, u nedavnom intervjuu otkrio je kako ne voli da ga upoređuju sa današnjim napadačem Mančester sitija.

Da li će njih dvojica uskoro biti rivali u engleskoj Premijer ligi, ostaje da se vidi?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke