Arsenal u nokdaunu, najgori scenario u igri, Srbin "krivac" za neuspeh!?

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 17.05.2022.
08:45
Izvor: Sportske.net

Liga šampiona sve dalja.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Arsenal je neočekivanim porazom u Njukaslu izgubio šanse da se domogne plasmana u Ligu šampiona, a samim tim su se naprasno umanjile šanse da i Mikel Arteta ostane na klupi londonskog kluba naredne sezone.

"Tobdžije" su u jednoj od ključnih utakmica sezone pale na severu Engleske i tako došle u poziciju da više ništa ne zavisi od njih, a prema tvrdnjama Džejmija Karagera i Gerija Nevila Arteta je sada pod još većim pritiskom.

Totenhem će u narednom kolu na gostovanje otpisanom Noriču, dok će Arsenal imati težak zadatak da pomrsi konce Evertonu, kojem gori pod nogama za opstanak.

Mogućnost da Arteta ode naredne sezone povlači sa sobom pitanje i ko bi od fudbalera mogao da napusti "Emirejts, ali prema pisanjima iz Engleske ključni problem je loše odrađen januarski prelazni rok i propuštena prilika da se dovedu neka od naciljanih pojačanja.

Reč je pre svega o Dušanu Vlahoviću, koji je bio ogromna Artetina želja, ali je na kraju na iznenađenje mnogih u londonskom klubu završio u Juventusu.

Prošlog prelaznog roka "Tobdžije" su ostale i bez višegodišnjeg golgetera Pjera-Emerika Obamejanga koji je otišao u Barselonu, a klub nije uspeo da dovede ni Artura, koji je na kraju ostao u Juventusu.

Kada je reč o mogućim pojačanjima na leto, nedavno smo pisali da Arteta planira da dovede dvojac iz Mančester sitija Gabrijela Žezusa i Rahima Sterlinga, s tim da je u ovom trenutku brazilski napadač daleko bliži.

Spominjao se Juri Tilemans iz Lestera, a sve je gotovo da Eron Hiki iz Bolonje od leta postane "Tobdžija".

Kada je o odlascima reč u ovom trenutku najbliži izlaznim vratima su Lakazet, Elneni i Nketija, kojima ističe ugovor i sasvim izvesno neće biti produžen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke