Arsenalovo raskršće. "metla" ili Artetin odlazak? Ovo su mete?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 03.05.2021.
08:27
Izvor: Sportske.net

Arteta nema dilelemu, bez obzira na ishod sezone...

EPA-EFE/Julian Finney
EPA-EFE/Julian Finney

Povezane vesti

Bez obzira na ishod sezone koja zavisi od LE i eventualnog osvajanja evropskog trofeja kao puta za Ligu šampiona, u Arsenalu će se odlučiti na veliko spremanje. Iako navijači traže da Sten Krenke proda klub, ako ne stigne ponuda od par milijardi evra, Amerikanci se neće povući.

Guneri planiraju prodaju nekoliko prvotimaca, pre svih Lakazeta i Beljerina, a klub će napustiti Toreira, Majtland-Najls, Genduzi, Nketija...

Neki od njih su već na pozajmicama, videćemo šta će biti sa Sebaljosom i Odegardom, Arteta bi rado otkupio Norvežanina od Reala. 

Sigurni su Obamejang, Vilijan, Pepe, Saka, Parti, igrači koji imaju čvrste ugovore, a navodno je Španac tražio četiri pojačanja.

O kome se radi?

Prvi na meti je napadać Gladbaha Plea koji bi trebalo da zameni Lakazeta. Julijan Brandt iz Dortmunda nije pokazao ono što se očekivalo po dolasku iz Leverkuzena, navodno je na prodaju, pa bi Arsenal mogao da proba da ga kupi, slična opcija, mada rezervna je iskusni Nabil Fekir iz Betisa, nekadašnji igrač Liona. 

U veznom redu meta je Bisuma iz Brajtona koga želi i Liverpul, ali "Galebovi" traže oko 50 miliona Evra. Glen Kamara iz Rendžersa je jeftiniji i on je čini se realnima opcija od Bisume.

Levi bek je ponovo problematičan, nisu se isplatile kupovine, Li Bjuhanan iz Derbija i poznatiji Maks Arons iz Noriča su imena koja se pominju.

Sa desne strane, ako ode Beljerin, Tarik Lampti je jedna, Emerson Rojal iz Barselona druga mogućnost. 

Met Rajan koji je stigao iz Brajtona na pozajmicu je impresionirao Artetu, pa bi australijski golman mogao da bude otkupljen i da bude konkurencija Berndu Lenu koji ne brani baš dobro ove sezone...

U svakom slučaju promene slede, navodno Arteta zahteva da se tim promeni i preti odlaskom, videćemo kako će reagovati vlasnici. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke