Arteta ima "Vengerov" problem - Kako zadržati najbolje?

Autor: Stefan Matić
utorak 07.06.2022.
09:31
Izvor: Sportske.net

"Tobdžije" su imale sve u svojim rukama.

EPA-EFE/Alastair Grant
EPA-EFE/Alastair Grant

Povezane vesti

Arsenal je tri kola pre kraja sezone imao odlične šanse da se ponovo nađu u elitnoj Ligi šampiona. Sve je zavisilo od "tobdžija", a onda su zabeležili dva poraza u ta tri kola. Jedan poraz je došao i od strane direktnog rivala i omraženog rivala u vidu Totenhema. Konte je uspeo da napravi čudo i posle svega odvede "pevce" u LŠ, na uštrb Arsenala. 

To bi opet moglo da dođe na naplatu - to jeste "tobdžije" bi mogle da izgube ponajbolje igrače.

Engleski mediji pišu kako je Bukajo Saka itekako tražen igrač. Reprezentativac Engleske uživa interesovanje Liverpula i Mančester sitija. 

"Građanima" nije strano da kupuju najbolje iz Severnog Londona. U periodu od 2009. do 2014., Siti je otkupao čak petoricu bitnih igrača Arsenala. Redom su klub napuštali Bakari Sanja, Kolo Ture, Kliši, Adebajor, Nasri..

Bukajo Saka ulazi u dve finalne godine ugovora. Jasno da je krilni igrač jedan od najboljih "tobdžija", 20-godišnjak je dete Arsenala a prošle sezone je na 38 utakmica u PL zabeležio 11 golova i sedam asistencija. 

Saka trenutno nije prioritet top 2 tima PL, ali bi neuspešni pregovori oko produžetka ugovora itekako zakomplikovalo stvari. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke