Artetina revolucija može da počne - Ovo su imena!

Autor: Lazar Nikolić
petak 10.06.2022.
08:30
Izvor: Sportske.net

Neki novi, jači, Arsenal.

PA-EFE/Facundo Arrizabalaga
PA-EFE/Facundo Arrizabalaga

Povezane vesti

Arsenal ponovo nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona. Imale su "Tobdžije" prednost u finišu Premijer lige u odnosu na najvećeg rivala Totenhem, ali su im "Pevci" preoteli mesto koje vodi u najelitnije klupsko takmičenje.

Navijačima Arsenala dosta je prosečnosti njihove ekipe, tako će menadžer Mikael Arteta, zajedno sa upravom kluba, imati zadatak da pojača tim u letnjem prelaznom roku i vrati klub sa "Emirejtsa" u sam vrh engleskog fudbala.

Kao najveće želje Arsenala spominje se tandem Manečster sitija Gabrijel Žezus i Rahim Sterling. Brazilski napadač je mnogo bliže Arsenalu, pregovori uveliko traju i očekuje se da on zameni Lakazeta, koji se vratio u Lion. Što se tiče Sterlinga, za njega su interesovanje pokazali Real i Čelsi, pa je veliko pitanje kojim bi adutima Arsenal mogao da im parira.

Osim njih dvojice, poslednjih dana u medijima se još jedan "Građanin" dovodi u vezu sa Arsenalom, u pitanju je Oleksandr Zinčenko. Ukrajinac je izgubio svoje mesto kraj leve aut-linije u ekipi Pepa Gvardiole od Žoaa Kansela, tako da bi mogao kod Pepovog bivšeg pomoćnika Artete.

Na sredini terena "Tobdžije" bi najradije Lesterovog Jurija Tilemansa. Belgijski vezista trebalo bi da unese kreativnost u vezni red, jer, za razliku od Džake i Partija, ima mnogo ofanzivnije karakteristike.

U Arsenalu pomno prate situaciju oko Serža Gnabrija, koji je na izlaznim vratima Bajerna. Bavarci za njega očekuju 30 miliona evra, ali će "Tobdžije", baš kao i u slučaju sa Sterlingom, morati da pobede nekoliko velikih klubova za njegov potpis, spominju se Liverpul, Čelsi i Real.

Kada je u pitnaju mesto štopera, Arteta će u poslednji čas pokušati da pokvari posao Milanu i preusmeri Lilovog Svena Botmana u London.

Dok se Arsenal priprema za novu sezonu, reprezentacija Engleske nastavlja takmičenje u Ligi nacija, protivnik će im u subotu biti Italiija, u reprizi finala poslednjeg Evropskog prvenstva. AdmiralBet je pripremio sjajnu ponudu za ovu utakmicu. Naš predlog x-x, a kvota 4,60.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke