Atletiko - Napadači pećina sa blagom!

Autor: Boris Jovanović
utorak 01.07.2014.
23:56
Izvor: Sportske.net

Ne postoji ekipa koja je prodala toliko dobrih napadača u ovoj deceniji. "Kolčinjerosi" imaju nos za špiceve!

Povezane vesti

Danas je otišao i poslednji biser, Dijego Košta je prodat za oko 40 miliona evra Čelsiju, koštao je verovali ili ne, 1.5 kada su ga Madriđani otkupili od Brage pre nekoliko godina.

Nekako su tih 40 miliona neki reper za Atletikove špiceve, za toliko je Fernando Tores otišao 2007. u Liverpul sa "Kalderona". On ih nije košta ništa, pošto je dete kluba.

Za Kuna Aguera su morali da plate Independienteu oko 20 miliona, ali je Siti bio prinuđen da plati klauzulu od 45, pa su na Argentinsu "Jorgandžije" zaradile više nego duplo.

Ali, kada su ga prodali morali su da kupe zamenu, našli su je u Falkau, a "Tigar" je plaćen paprenih 40 miliona evra.

Ipak, imali su strašan njuh, pošto su ga prošlog leta prodali za 60 miliona Monaku, pa je i tu ostvaren veliki profit.

Jedino nisu uspeli sa Forlanom, ali i on im se igrački isplatio. Doveli su ga iz Viljareala za 20 miliona, kao zamenu za Toresa, sa njim su osvojili kup UEFA, ali je bio već "izraubovan" posle dosta povreda, pa je u Inter prosleđen za oko 7 sa bonusima koje nije uspeo da aktivira. Na kraju su tu uzeli svega 5 miliona.

Ali, kada pogledamo taj niz od 2007. od špiceva su u plusu oko 100 miliona evra. Uložili su oko 80, a zaradili od transfera 180 miliona.

Tako se to radi!

Doduše reći će neko da su u dugovima što je tačno, ali su oni manji nego ranije, delom i zbog uspešne transfer politike. Ipak, duguju za porez i to prema nekim informacijama oko 200 miliona evra.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.