Atletikova pijaca - šta sprema Dijego Simeone, ko odlazi, a ko stiže na "Metropolitano"

Autor: Sportske Net
sreda 07.07.2021.
09:40
Izvor: Sportske.net

Svi planovi "jorgandžija" za narednu godinu.

EPA-EFE/Jose Manuel Vidal
EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

Povezane vesti

Pred Atletiko Madridom je teška sezona. Pre svega, treba opravdati očekivanja iz prethodne u kojoj je osvojena La liga. Kada je reč o transferima, Atletiko ne planira velike finansijske izdatke, već samo nastavak prošlogodišnjeg prelaznog roka. 

Prva investicija madridskog kluba bila je Markos Paulo, koji je došao kao slobodan igrač iz Fluminensea i potpisao ugovor na pet godina. Ima samo 20 godina, brz je, tehnički dobro potkovan, ali njegova budućnost kod Simeonea zavisiće od pripremnog perioda, jer ako se ne pokaže biće poslat na pozajmicu da se dalje razvija. 

Drugu dugoočekivano pojačanje trebalo bi da bude Rodrigo de Pol iz Udinezea. Argentinac bi mogao biti sjajna kupovina ove sezone, od svega 35 miliona evra, a potpisaće najverovatnije do 2026. 

Musa Dembele bio je opcija u napada, pošto je u januaru stigao na šestomesečnu pozajmicu iz Liona, ali je ta opcija otpala. Doša je rovit od povrede, potom je dobio koronavirus, i sve to usporilo je njegov napredak. Ipak, Simeoneu se sviđa kako se snašao u timu za kratko vreme, pa bi voleo da mu pruži šansu i vrati ga u Madrid. 

Kada je reč o odlascima, prvi je onaj Vitola u Hetafe, koji je otišao na jednogodišnju pozajmicu. On je pre odlaska potpisao je produžetak ugovora sa Atletikom. Status ovog fudbalera bio je jedna od najvećih glavobolja za "jorgandžije", jer je visoka plata Vitola otežavala uključivanje novih pojačanja.

Saul Ninjez, jedna od sapunica leta, još uvek je nezvestan. Timovi ne prestaju da zvone na vrata, prvo je to bio Bajern iz Minhena, a zatim Junajted, Čelsi i Liverpul, ali izgleda da nijedan ne ispunjavaju uslove koje zahtevaju igrač i klub. 

Na desnoj strani je u vazduhu status Sime Vrsaljka i Santjago Arijasa. Hrvat se muči sa povredama, a njegova budućnost će biti rešena tokom ovog leta. S druge strane, Kolumbijac Arijas bio je na pozajmici cele sezone u Bajer Leverkuzenu, gde praktično nije imao minutažu zbog teške povrede u oktobru, zbog koje je propustio i Kopa Ameriku. 

Još jedan čiji je ostanak upitan je Ektor Erera. Ugovor vezisti ističe sledeće godine, a on ima dve opcije: da ostane još godinu dana i zaraditi Simeoneovo poverenje, kao što je to činio mnogo puta ove sezone, ili da napusti klub. On je trenutno usredsređen na meksički tim koji treba da započne takmičenje na Zlatnom kupu KONKAKAF, pa će rešenje njegove budućnosti morati da sačeka dok veznjak ne završi turnir.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke