Bajern jači nego ikad, Tuhelov spisak želja je zastrašujuć!

Autor: Milovan Longinov
sreda 24.05.2023.
08:15
Izvor: Sportske.net

Bavarci spremni za remont.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Bajern Minhen bi mogao da ostane bez ijednog trofeja ove sezone, što će samo naterati Tomasa Tuhela da još više zasuče rukave.

Bild se danas bavio potencijalnim metama koje zaista deluju zastrašujuće. 

Deklan Rajs je prva meta, ali ne kao zamena za Džošuu Kimiha koga želi Barselona, već njegov parnjak u veznom redu. Tuhel je želeo Rajsa još kao menadžer Čelsija, ali je Vest Hem uspeo da ga zadrži, što će teško uspeti i ovog leta. Cena je minimum 100 miliona evra, a Bajern je spreman da razbije kasu za njega. 

Razlog tome je što bi drugi vezni bio besplatan, a u pitanju je - Adrijen Rabio. Francuz postaje slobodan, a kako Juventus ostaje bez Lige šampiona, sve je izvesnije da neće prihvatiti novi ugovor. Tuhel vidi Rabioa kao odličnu opciju u rotaciji. 

Od juče se takođe pominje da je Žil Kunde nezadovoljan u Barseloni, jer ne želi da igra kao desni bek, a ceo svet zna koliko ga je Tuhel želeo u Čelsiju. Nemac bi mogao da se vrati svojoj formaciji sa trojicom štopera, u tom slučaju bi Kunde bio savršeni desni štoper, uz De Lihta, Upamekana i Lukasa Ernandesa, Bajern bi stvorio strašan bedem. 

Za kraj, najuzbudljivije su mete na poziciji "devetke". Randal Kolo Muani i Hari Kejn su od ranije mete, Francuz želi da napusti Ajntraht, cena je takođe 100 miliona evra, dok Kejn ulazi u poslednju godinu ugovora i Danijel Levi bi mogao da ga proda na popustu.

Ipak, on nije poslednja meta, jer se od danas pominje i - Hulijan Alvarez! On je rezerva Erlingu Halandu i definitivno ne zaslužuje da bude igrač u rotaciji i to sa značajno manjom minutažom. Pep Gvardiola ne želi da ga se odrekne, ali se i ranije pominjala mogućnost da ode na pozajmicu, što bi mogao da iskoristi Bajern. Prodaja nije opcija, ali bi Tuhel ukoliko ne uspe da dovede Kolo Muanija i Kejna, mogao da dobije Argentinca na godinu dana. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke