Bajern Minhen je već pobednik leta, kvartet od 200.000.000 za povratak u sam vrh!

Autor: Milovan Longinov
sreda 03.07.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Bavarci su pobednici!

FC Bayern Munich
FC Bayern Munich

Povezane vesti

Fudbalski klub Bajern Minhen radi punom parom u ovom letnjem prelaznom roku.

Izbuljena titula posle 12 godina uključila je sve alarme na "Alijanc areni" i novi sportski direktor Maks Eberl je odlučio da znatno pojača ekipu u svim linijama tima.

Iz Štutgarta je već stigao japanski 25-godišnji štoper Hiroki Ito, ali to je samo uvertira. Sada se očekuje da uskoro dođu redom - Džonatan Ta, Majkl Olise, Ćavi Simons i Žoao Palinja!

Svi pomenuti igrači su postigli lične uslove sa Bajernom, ali čekaju i teži deo pregovora, između klubova.

Za sada je najbliži Majkl Olise, jer je Kristal Palas prihvatio ponudu Bajerna od 60 miliona evra, uključujući i bonuse, preostaje još samo da se isti definišu. 

Džonatan Ta je takođe pre odlaska na EURO 2024 dao zeleno svetlo, Bajern Minhen pokušava da spusti cenu, jer je reprezentativac Nemačke ušao u poslednju godinu ugovora, pa će Bajer Leverkuzen morati da popusti. Spekuliše se da transfer neće preći obeštećenje od 35 miliona evra.

Sledeći je Ćavi Simons, koji je takođe tokom EP dogovorio lične uslove. PSŽ ne želi da ga proda, ali nije nemoguće da ga Bajern dovede najpre na pozajmicu, a potom da ga otkupi narednog leta. Takođe, ovde ne treba zaboraviti da PSŽ želi Kingslija Komana, tako da bi PSŽ i Bajern i ovog leta mogli za sto. Podsetimo da je nedavno Lukas Ernandes takođe prešao iz Minhena u Pariz i da su klubovi u dobrim odnosima. Pominje se da bi Bajern mogao da otkupi Simonsa za sumu od 60 do 70 miliona evra.

I za kraj, današnja vest - Žoao Palinja je konačno dočekao da ga Fulam pusti u Bajern! Fulam je prihvatio ponudu Bajerna od 50 miliona evra, ali će dobiti i pet miliona evra bonusa. Dakle, 55 miliona evra, a Portugalac potpisuje do 2029.

Palinja je još prošle zime bio na lekarskim pregledima u Minhenu, ali mu je tada propao transfer jer Fulam nije uspeo da dovede zamenu. 

Ukratko, Bajern se pojačava u svim linijama tima, Kompani je dobio sve što želi i biće još kako zanimljivo pratiti njegove okršaje sa Ćabijem Alonsom, ali i klubovima širom Evrope. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke