Bajern obara klupski rekord za najtalentovanijeg fudbalera sveta?

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 22.11.2021.
14:51
Izvor: Sportske.net

Nemci spremni da ponude i četiri puta veću platu.

EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS
EPA-EFE/LUKAS BARTH-TUTTAS

Povezane vesti

Retko kada Bajern iz Minhena ulazi u suludu trku sa visokim transferima, mada to ne znači da ne ume da se "isprsi".

Rekord drži Lukas Ernandez za kojeg su Nemci platili Atletiku 80 miliona evra, a može se desiti da obore i taj rekord novom kupovinom u Španiji.

As piše o velikom interesovanju Bajerna za Pedrija koji je danas i zvanično dobio nagradu "Golden boy" za najboljeg mladog igrača na svetu u 2021. godini.

Bavarci su spremni ne samo da pređu magičnu cifru od 100 miliona evra kada se radi o obeštećenju, već i da ponude četiri puta veću platu od aktuelne.

Podsetimo, Pedri je sredinom oktobra produžio ugovor do 2026. godine, nije mogao da preveliko povećanje plate koja je za sada tajna. Po prethodnom ugovoru, 18-godišnji Španac godišnje je zarađivao nešto manje od 1,7 miliona evra.

Treba napomenuti i da je Barsa iz predostrožnosti postavila fiksnu otkupnu klauzulu od milijardu evra kako bi se zaštitila od zainteresovanih klubova kojima ne mogu da pariraju u ovom trenutku kada se radi o platama.

Naravno, nemoguće je očekivati da će Bajern isplatiti klauzulu, ali obeštećenje bi sasvim sigurno iznosilo više od 100 miliona evra, naravno pitaju se pre svega Katalonci...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke