Bajern raspisao konkures za Levinog naslednika - Srbin ispunjava sve uslove!

Autor: Lazar Nikolić
petak 20.05.2022.
08:35
Izvor: Sportske.net

Mnogo je kandidata.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Robert Levandovski broji poslednje dane u Bajernu. Poljski napadač je blizu finalizacije dogovora sa Barselonom, već je počelo da se štampa njegovo ime na dresovima klub iz Katalonije. Bajern će od prodaje poljskog napadača zaraditi oko 40.000.000 evra, dok će sjajni napadač biti dobar 9.000.000 evra godišnje. Ugovor će biti potpisan na tri godine.

Bajernu ne preostaje ništa drugo osim da pronađe zamenu ili barem proba da to učini. Bavarci su "raspisali konkurs" za Levinog naslednika, a lista je poduža.

Prva i najrealnija opcija jeste Srbin iz Austrije Saša Kalajdžić. Snažni fudbaler Štutgarta skrenuo je pažnju čelnicima minhenskog kluba svojim dobrim partijama u Bundesligi ove sezone. Robusni napadač postigao je šest golova u 15 nastupa za "Švabe", sjajno se snalazi u skoku i igri leđima, najpristupačnija je opcija. Bajern bi za njegov transfer trebalo da izdvoji oko 20.000.000 evra, a kontakti između klubova i Kalajdžićevog agenta su već uspostavljeni.

Pored Kalajdžića, u prvom planu su trojica vrhunskih fudbalera, ali potpuno drugačijih karakteristika od Levandovskog. 

Lajpcigov Kristofer Nkunku proglašen je za igrača godine u Nemačkoj, samim tim zaslužio interesvoanje prvaka. Problem za Bajern biće visoko obeštećenje koje bi morali da plate, Lajpcig neće pustiti svog "kapitalca" ispod 70.000.000, a Bajern ne plaća toliko za igrače. Preskupa je opcija i Sadio Mane iz Liverpula, ali se u priču uključio i Pari Sen Žermen, koji je spreman da plati mnogo više od Bavaraca, pominje se cifra od 60.000.000 evra za igrača kome ističe ugovor naredne godine. 

Pored "lažnih" napadača Gnabrija i Manea, u igri su i pravi. Još ranije se u medijima pominjao Čelsijev Romelu Lukaku, međutim, on će verovatno u Inter ukoliko napusti "Stamford bridž". Bajern je pozvao i Ajaks i raspitivao se za Sebastijana Alera, bivšeg igrača Ajntrahta. Benfikin Darvin Nunjez je zanimljivija, ali skupa opcija, a tu su još i Patrik Šik iz Leverkuzena i Evertonov Rišarlison.

Levina devetka je veliki zalogaj, videćemo ko će dobiti tu čast i odgovornost.

Bajern je svoju titulu u Nemačkoj već odavno proslavio. Videćemo ko će slaviti u Italiji. U nedelju je na programu poslednje kolo Serije A, Milanu je potreban bod na gostovanju protiv Sasuola za osvajanje šampionske titule, prve još od 2011. godine. AdmiralBet nudi sjajnu kvotu 5 za neršen ishod tog meča, vredi pokušati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke