Bajern se ne šali - Francuz nova bomba, a sledeća - Holanđanin, ceh 150.000.000?!

Autor: Milovan Longinov
subota 22.06.2024.
09:11
Izvor: Sportske.net

Bavarci dali gas.

FC Bayern Munich
FC Bayern Munich

Povezane vesti

Fudbalski klub Bajern Minhen je najaktivniji na početku prelaznog roka i tokom Evropskog prvenstva.

Prema najnovijim informacijama, prva bomba Bajerna ovog leta je krilni napadač Kristal Palasa - Majkl Olise! 

Za njega su interesovanje pokazali Čelsi i Mančester junajted, ali je na kraju izabrao Bajern Minhen zbog nastupa u Ligi šampiona.

Pouzdani izvori tvrde da je Olise dogovorio sve lične uslove oko plate i dužine ugovora, te da je ostalo da Palas prihvati obeštećenje koje će biti preko 70 miliona evra. 

Inače, Olise se rođen u Londonu, ali je poreklom Francuz, te je do sada nastupao za mladu reprezentaciju, ali nije dobio poziv Didijea Dešana za Evropsko prvenstvo. Konkurencija na njegovoj poziciji je ogromna, ali Olise ima tek 22 godine i najbolje su tek pred njim.

Podsetimo, od ranije je poznato da je Bajern krenuo u ofanzivu i na potpis Ćavija Simonsa iz Pari Sen Žermena.

Nakon odlične sezone na pozajmici u RB Lajpcigu, Simons je na meti Bajerna, a Vensan Kompani je dao zeleno svetlo i za njegov transfer.

Dolasci Simonsa i Olisea svakako su pravo osveženje za Bajern Minhen, ali i znak da će neko iz ofanzivne linije morati da ode. 

Veruje se da bi to mogao da bude prvi Serž Gnabri, mada nije nemoguće ni da Bajern prihvati adekvatnu ponudu za Liroja Sanea. 

Sve u svemu, Bajern će morati da plati oko 150 miliona evra za prve dve želje i to je samo početak, jer podsećamo da je već stigao štoper Štutgarta Hiroki Ito, za koga su Bavarci platili klauzulu od 25 miliona evra. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke